11-05-2021

(VIDEO) Uskoro nova autobuska stajališta i table za bolje snalaženje u gradu

Mnoge table koje se nalaze u Budvi ukazuju na objekte ili mjesta koji više ne postoje. Budžetom opredijeljinim za ovu godinu obuhvaćen je i projekat njihove zamjene, ali i postavljanja novih na drugim mjestima, kao i 37 tabli za osmrtnice, te izrada još 19 novih autobuskih stajališta.


Foto: Arhiva

Jedan takav primjer je tabla u neposrednoj blizini glavnog gradskog vrtića koja upućuje sve turiste na poslovnicu JAT-a, koja se već godinama unazad ne nalazi na tom mjestu, niti ta avio kompanija postoji. Sekretar Sekretarijata za komunalno stambene poslove, Srđan Gregović, kazao je za "Polis" da je izrada novih tabli planirana već u narednih nekoliko mjeseci.

Osim projekta zamjene postojećih tabli, planirano je i postavljanje 37 tabli za osmrtnice koje će biti prikladnog izgleda i praktične za korišćenje.

U sklopu niza projekata za rekonstrukciju manjih gradskih problema, kao gore pomenutih očekuje se i izrada još 19 novih stajališta, modernog i funkcionalnog izgleda, istih kao i ona koja su postavljena krajem prošle godine na više lokacija u Budvi i nekim prigradskim naseljima.

Opširnije u prilogu Aleksandre Šljivančanin:



D.B.