02-06-2019

VOZAČI OPREZ: Pojačane radarske kontrole

Na putnom pravcu Cetinje - Budva službenici saobraćajne policije vrše svakodnevno radarske kontrole sa video sistemom TRUCam.

VOZAČI OPREZ: Pojačane radarske kontrole | Radio Televizija Budva

Inače, riječ o video sistemu kod kojeg ne postoji mogućnost storniranja snimka, tj. “gledanje kroz prste”, kazao je za naš Portal zamjenik komandira stanice policije CB Budva, Željko Kadvović.

Kako je istakao, cilj kontrole je preventiva i smanjenje broja saobraćajnih nezgoda, a nikako represija prema građanima.

"I ovim putm apelujemo na vozače da poštuju saobraćajna pravila i propise, naročito ona koja se odnose na ograničenja brzine kretanja vozila, te da ne upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola", istakao je Kadović.

Prema njegovim riječima, policija je tokom maja izdala 92 prekršajne prijave i 502 prekršajna naloga. U istom periodu dogodilo se 28 saobraćajnih nezgoda u kojima je lake tjelesne povrede zadobilo sedam lica. Pod uticajem alkohola zatečeno je 39 vozača, dok je zbog vožnje u alkoholisanom stanju 13 lica lišeno slobode.

Kazne za prekoračenje brzine veće od 50 km u naseljenom mjestu i veće od 70km van naseljenog mjesta kreću se u rasponu od 150 do 1000 eura.