24-01-2021

AMSCG: Mokri i klizavi putevi

Ovog jutra saobraća se po mokrim i klizavim putevima, a uslijed porasta temperature i topljenja snijega iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG) upozoravaju na učestale pojave odrona, kao i na povremeno jake udare vjetra.


Foto: Ilustracija

U višim planinskim predjelima mogući su nailasci na poledicu. Vidljivost je mjestimično smanjena, a vozačima se savjetuje oprezna vožnja i poštovanje pravila saobraćaja.

Na putnom pravcu Šavnik-Žabljak saobracaj je obustavljen za sve kategorije vozila zbog jakog nevremena.

U vremenskom periodu do 1.aprila 2021. godine upotreba pneumatika za zimsku upotrebu je obavezna na putevima gdje je to naznačeno saobraćajnom signalizacijom bez obzira da li na tom putu postoje zimski uslovi.

Za vrijeme sniježnih padavina zabranjen je saobraćaj za kamione sa prikolicom i šlepere na dionicama preko planinskih prevoja, u skladu sa postavljenom saobraćajnom signalizacijom.

Privremeno se od do 31. januara, zbog izvođenja zemljanih radova u sklopu rekonstrukcije magistralnog puta M-5dionica Rožaje-Špiljani, odobrava totalna obustava saobraćaja za sve vrste vozila u terminu od 8 do 11 i od 13 do 16 sati. U preostalom vremenskom periodu saobraćaj će regulisati saobraćajna policija.

Na magistralnom putu M-3 Danilovgrad-Podgorica, dionica Komanski most-skretanje za Bandiće, u toku su radovi zbog kojih je neophodna opreznija vožnja. U periodu do 18. aprila doći će do promjene režima saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni uz povremene prekide ne duže od 15 minuta.

Na putnom pravcu Dinoša-Cijevna Zatrijebačka zbog izvođenja radova saobraćaj se obustavlja za sve vrste vozila u terminu od 8 do 16 sati.

Na magistralnom putu M-11 Lepetani-Tivat do 5. februara, zbog izvođenja radova na priključenju opštine Herceg-Novi na Regionalni Vodovod, promijenjen je režim saobraćaja sa dvosmjernog na jednosmjerni a dolaziće do povremenih prekida saobraćaja ne dužih od 15 minuta.

Ulazak i izlazak putnika iz Crne Gore obavlja se preko graničnih prelaza neprekidno tokom 24 sata svakodnevno. Ovo ne važi za granične prelaza Vuča, na putnom pravcu Rožaje – Tutin, i Metaljka, na putnom pravcu Pljevlja – Čajniče, koji rade u terminu od 7 do 19 casova.

U protekla 24 sata na putevima u zemlji dogodilo se 14 saobraćajnih nezgoda u kojima su četiri osobe zadobile lake povrede, kazali su iz AMSCG.

Intenzitet saobraćaja je umjeren.

Informativni centar zajedno sa službom pomoći na putu na usluzi je građanima neprekidno 24 sata. Informacije se mogu dobiti putem telefona 19807, 020 234 999 i 063 239 987.