26-03-2019

Apel Božovića: Ne palite vatru na otvorenom

Na području Crne Gore prethodnih dana registrovan je veliki broj požara na otvorenom prostoru, koji su pričinili određenu materijalnu štetu. Samo od 22. do 24. marta evidentirano je 130 požara, koje su u najvećem broju slučajeva izazvali građani prilikom čišćenja imanja, saopštavaju iz Direktorata za vanredne situacije.

Apel Božovića: Ne palite vatru na otvorenom | Radio Televizija Budva

Ni Budva nije bila izuzetak. Naime, desila su se dva požara na brdu Spas.

"Desio se jedan požar u naselju Komošavina prije tunela ka Jazu. Taj požar je bio velikih razmjera. Ugasili smo ga oko 16h, ali se kasnije, oko 22h, opet proširio. Cijelu noć smo ga gasili", kazao je načelnik Službe zaštite i spašavanja, Dragan Božović.

Kako je istakao, požar je izazvao neodgovaran građanin, koji je čistio imanje i zapalio materijal koji je pokupljen sa imanja.

Veliku materijanu štetu nije izazvao, iako se u tom naselju nalazi veliki broj kuća i hotela, zahvaljujući brzoj reakciji Službe.

"Juče se u naselju Svinjišta dogodio isti scenario, nepažnjom građanina koji je sređivao imanje je došlo do požara. Brzo smo došli i ugasili ga", kazao je Božović.

Lice koje je izazvalo jedan od požara je privedeno.

Božović apeluje na građane da ne obavljaju nekontrolisana paljenja na otvorenom prostoru, već da ukoliko imaju potrebe za spaljivanjem određenog otpadnog materijala o tome obavijeste Službu zaštite i spašavanja, kako bi se te aktivnosti obavile na kontrolisan i bezbjedan način.