16-06-2023

Apelacioni sud odbio žalbe, Božović ostaje u pritvoru

Apelacioni sud Crne Gore odbio je kao neosnovane žalbe branilaca okrivljenog Mila Božovića, izjavljene protiv rješenja Višeg suda u Podgorici o produženju pritvora. Ovu odluku vijeće Apelacionog suda Crne Gore donijelo je na sjednici danas.


Foto: RTCG

"Rješenjem Višeg suda u Podgorici produžen je pritvor za još dva mjeseca okrivljenom Milu Božoviću zbog osnovane sumnje da je izvršio krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz čl.401a st. 2 u vezi st. 1 i 6 Krivičnog zakonika Crne Gore i tri krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga iz čl. 300 st.1 u vezi čl.23 st.2 Krivičnog zakonika Crne Gore. Pritvor je okrivljenom Božoviću produžen po pritvorskim osnovima iz čl.175 st.1 tač.1 i 4 Zakonika o krivičnom postupku. Određeno je da će pritvor trajati po ovom rješenju do 13. jula 2023.godine", navodi se u saopštenju suda.

"Ispitujući prvostepeno rješenje povodom izjavljenih žalbi, vijeće ovoga suda je ocijenilo da prvostepeni sud postupio po nalozima iz ukidnog rješenja i da je u ponovnom postupku dao jasne i valjane razloge u pogledu postojanja osnovane sumnje, kao i razloge vezane za pritvorske osnove", piše u saopštenju.


(Portal RTCG)