29-12-2014

Baša najbolji fudbaler u ovoj godini

Štoper crnogorske reprezentacije Marko Bađa proglašen je za najboljeg fudbalera Crne Gore u ovoj godini, u tradicionalnom izboru Fudbalskog saveza.

Baša najbolji fudbaler u ovoj godini | Radio Televizija Budva

Baša je u izboru dobio 72 glasova.
As Mančester sitija Stevan Jovetić osvojio je drugo mjesto sa 69, dok je treći prošlogodišnji laureat Mirko Vučinić sa 29 glasova.
U najužoj konkurenciji bio je i Stefan Savić sa 28 glasova.

Baša je kazao mu je čast što je dobio priznanje, navodeći da mu je ono najdraže do sada.

"Čast mi je što primam ovakvo priznanje, koje je sigurno najdraže, a možda i najveće, u mojoj dosadašnjoj karijeri. Hvala svima koji u Crnoj Gori na sve moguće načine pokušavaju da fudbal podingu na viši nivo, hvala mojim saigračima, stručnom štabu Savezu, navijačima i fudbalskoj javnostiu", kazao je Baša.

On se zahvalio i kapitenima i trenerima crnogorskih timova koji su procijenili da treba da dobije nagradu.

"Nagrada mi mnogo znači i biće mi trofej više da i u narednom periodu pružam dobre partije u reprezentaciji", kazao je Baša.

Za najboljeg fudbalera Telekom Prve crnogorske lige proglašen je Vladimir Jovović iz Sutjeske.

"Prizanje je zasliuga mog kluba Sutjeske, a najviše mojim saigračima sa kojim provodim najviše vremena, uz čiji sam rad došao do reprezentacije. Hvala i saigračima iz reprezentaciji. Hvala svima koji su glasali za mene i doprinijeli da dobijem nagradu", rekao je Jovović.

On je u izboru kapitena i trenera prvoligaških timova dobio 86 glasova.

Najveće konkurente imao je u Nedjeljku Vlahovićču iz Rudara (32) i Branislavu Jankoviću iz Grblja (31).

Za trenera godine, kao i prošle godine, izabran je Dragan Radojičić, koji je prošle sezone predvodio Sutjesku do titule prvaka Crne Gore.

U jesenjem dijelu šampionata sa ekipom Budućnosti izborio je plasman u polufinale Kupa Crne Gore.

Radojičić, koji zbog porodičnih obaveza nije prisustvovao dodjeli priznanja, zahvalio se svima koji su mu dodijelili priznanje.

"Srećan sam i zahvalan što cijenite rezultate mog rada i tima kome pripada veliki dio ove nagrade. Sa zadovoljstvom sam se vratio u Crnu Goru i crnogorski fudbal i prihvatio veliki izazov i pokazao da sam bio u pravu”, rekao je Radojičić, koji je u izboru dobio 46 glasova.

On je za najboljeg trenera proglašen i 2011. godine.
U najužoj konkurenciji za trenera godine bili su i doskorašnji šef stručnog štaba Lovćena, Mojaš Radonjić (25) i Aleksandar Nedović iz Mladosti (16).

Najperspektivniji igrači Crne Gore su član Rada Nikola Vujnović, fudbaler Budućnosti Andrija Vukčević i Marko Janković iz OFK Beograda.