21-12-2023

Božovićeva demantovala navode medija o izboru potpredsjednice

Predsjednica Kluba odbornika „Milo Božović - Budva na prvom mjestu“, Marijana Božović demantovala je da je danas postignut dogovor vladajuće većine o izboru Jasne Dokić za potpredsjednicu Opštine Budva.


Božović, Foto: ZBCG

Božović je istakla da nije član „bilo kakvog nezakonitog odbora“, te informisala javnost da se sjednica Odbora, u prisustvu predsjednika – in primis i odbornika, nikada zakonski nije ni desila. Ona je takođe navela da nije dobila poziv, kao ni saglasje na potpis o članstvu u odboru.

„Iskoristiću priliku da informišem javnost da nisam konsultovana, a ni prisustvovala danas, navodnom bilo kakvom "koalicionom" sastanku po lokalima i restoranima, već sam uvjek bila dostupna u kancelarijama naše partije i spremna na postizanje dogovora isključivo u korist grada i građana. Nastaviću sa radom u tom duhu jer sam se u istom i podigla, imajući u vidu da mi je đede bio počasni predsjednik partije koju zastupam i za života borac protiv režima koji je tukao i pokušao da uništi naš grad i građane“, kazala je Božović.

Izjavila je da nikada neće podržati kandidaturu člana koji je, kako je kazala, imao bilo kakvu vezu sa režimom ili je bio član istog. Ona je poručila da neće pristati na bilo kakve pritiske niti ucjene, već će, kako je naglasila, na iste uzvratiti čašću i poštenjem.

„U proteklom periodu javnost je informisana o legitimnim sastancima, koje sam održavala u kancelarima straneke i o kojima postoje izvještaji koji govore o činjenicama da je postignut dogovor o dva potpredsjednika, u slučaju da se ne dozvoljava legitimni potpis predsjednika na dokumentaciju. Reci ću da se manipulisalo do te mjere da bi se pristalo na drugi predlog za potpredsjednika. Ponavljam drugi! Sve dalje što građani budu gledali neka prosude i sude sami jer za mene su oni jedino mjerilo dok god sjedim u odborničkoj stolici. Njih predstavljam, a nikako funkcionere ustoličene pod velom javnih funkcija“, dodala je Božović.

Apelovala je na specijalnog državnog tužioca, Vladimira Novovića, „da prekine politički linč i pravično postupi u slučaju predsjednika Mila Božovića“.

„Da ga pusti da se brani sa slobode i gradu makne bespoštene lance i zakulisne radnje nauštrb pojedinaca i kojekakvih političkih imaginacija. "Kad nema mačke, miševi kolo vode" je gospodinu Novoviću i još nekima očigledno omiljena srpska narodna izreka, ali u pitanju je moj grad i vjerujte mi da ćete snagu naroda osjetiti u narednom periodu! Činjenica da nakon toliko mjeseci ne postoji spremna optužnica govori da je Budva nečiji "politički kolač", ali opet vam napominjem: Budva je naš grad i samo su građani ti koji se pitaju! Sva politička tjeranja, od izbora potpredsjednika do predaje vlasti ćete gledati, ali daleko od Budve! Uzdravlje i neka je svakome kako čini!“, zaključila je Božović.