22-11-2022

Budva danas slavi Dan opštine

Povodom 22. novembra, Dana oslobođenja Budve, predstavnici Opštine Budva, kao i pripadnici Vojske Crne Gore, predstavnici Udruženja boraca NOR-a i antifašista i OO SUBNOR-a Budva, položiće vijence na bistu Marka Stanišića ispred Starog grada, na spomenik kod kružnog toka u Bečićima, na bistu Vukice Mitrović – Sunje i Nika Anđusa na Svetom Stefanu i na tvrđavu Lazaret u Petrovcu.


Foto: Arhiva, portal RTV Budva

Nakon polaganja cvijeća, biće održan centralni događaj proslave Dana opštine - svečana sjednca SO Budva, sa početkom u 11 sati u hotelu "Budva".

Sjednici će prisustvovati zvanice iz cijelog regiona, odbornici, sekretari, kao i kulturni i privredni djelatnici, kojima će se, obratiti predsjednik Skupštine opštine Nikola Jovanović i predsjednik Opštine Milo Božović.

Na svečanoj sjednici će nastupiti istaknuti budvanski umjetnici, a ovo će, kako je saopšteno iz kabineta predsjednika Opštine Budva, biti i prilika da predsjednik opštine dodijeli nagrade za doprinos istaknutim stvaraocima, sportistima i naučnicima.

U saradnji sa lokalnim institucijama kulture, sportskim kolektivima i školskim ustanovama, danas će, takođe, biti organizovano niz značajnih događaja i manifestacija.

Takmičenje učenika u malom fudbalu, odbojci i košarci biće održano u Mediteranskom sportsom centru, sa početkom u 8.30h, u organizcaiji Školsko sportskog društva “Fair Play” S.M.Š. Danilo Kiš, dok će u 8 sati u školskom restoranu početi 10. jubilarni "Gastro kup" uz učešće učenika i mentora iz nekoliko škola.

Odbojkaški klub “Budva” organizuje “Međunarodni turnir za dame 2022” u Mediteranskom sportskom centru od 10h, a večeras će u organizaciji JU Grad teatar, u Crvenoj komuni u Petrovcu od 20h biti održana predstava “Uspomene Sare Berner”, u kojoj igraju Tanja Bošković i Dejan Đonović.

Novembarske svečanosti povodom Dana opštine Budva počele su 12. novembra i traju do 26. novembra, a ovo su događaji koji će biti održani narednih dana:

Srijeda, 23. novembar

TOB, proslava jubileja-50 godina od osnivanja kulturno-umjetničkog društva “Kanjoš”/Splendid - 19:30h

JU Muzeji i galerije, Izložba Antona Lukatelija/Crvena komuna - 20h

Četvrtak, 24. novembar

JU Muzeji i galerije, Otvaranje izložbe povodom 50 godina od
osnivanja Moderne galerije “Jovo Ivanović” -19h

Petak, 25. novembar

JU Muzeji i galerije, nastup grupe “Harmonija”- Moderna galerija
18h

Subota, 26. novembar

Gimnastičarski klub “Budva” – “17. Internacionalni turnir u ritmičkoj gimnastici”/Mediteranski Sportski Centar – 12h

JU Muzeji i galerije, Veče posvećeno umjetniku Antonu Lukateliju/Crvena komuna - 19h

Novembarski dani u OŠ "Mirko Srezentić" u Petrovcu povodom Dana oslobođenja Budve počinju u srijedu 23. novembra, a gost je Ivona Medigović koja će svojim pjesmama nesebično darivati školu, nastavnike i đake.

Program:

23.11.

17:00 h - Veče Ivone Medigović u prostorijama škole

24.11

17:00 h - Svečana priredba povodom Dana oslobođenja Petrovca, u Crvenoj komuni

29.11

12:30 h - Rodne uloge u animiranim filmovima - nekad i sad, u prostorijama škole Milica Stanjić Radonjić MA komunikilogije