17-03-2024

Budva pobjednik najvećeg muzičkog festivala u Evropi za omladinu

Budva je pobjednik Grand finala “Ritam Evrope”, koje je juče održano u Makedoniji.

Budva pobjednik najvećeg muzičkog festivala u Evropi za omladinu | Radio Televizija Budva

Foto: IG

Ritam Evrope" je najveće regionalno muzičko takmičenje koje okuplja djecu i omladinu uzrasta od 14 do 21 godine, koja pored svog grada ili opštine predstavljaju i pjevaju na jeziku jedne od zemalja Evrope, Izraela ili Australije.

Ekipu iz Budve činili su vokali Lana Pavićević, Iva Otašević, Milica Radović i Nikola Karadžić, kao i plesačice Jana Savić, Filipa Savić.

2025. Budva će biti domaćin festivala "Ritam Evrope", zahvaljujući talentu i izvrsnosti Milice Radović, Lare Pavićević, Ive Otašević i Nikole Karadžić u kategoriji pjevanja, a Filipi Savić i Jani Savić u kategoriji plesa. Numera "La, la, love" u njihovom izvođenju postigla je 'zlatni' uspjeh i osvojila evropsku publiku.

Ovaj festival, sa tradicijom dugom od 18 godina, podržan je od strane ambasadora zemalja Evrope, Izraela i Australije.

Finale u gradu Strumici je okupilo prvih pet plasiranih kandidata iz Srbije, Crne Gore, Republike Srpske i učesnika iz Sjeverne Makedonije, u ukupnom broju od 21 kandidata, koji su svoj grad ili opštinu predstavili sa istom numerom i koreografijom koju su imali u svom televizijskom festivalu u svojoj zemlji.

Pobjednik takmičenja se određuje isključivo obradom glasova žirija gradova učesnika i glasova stručnog žirija. Na finalnom takmičenju nije bilo SMS glasanja.

Takmičenje je bilo direktno emitovano na makedonskoj televiziji sa nacionalnom pokrivenošću SITEL TV, kada je Budva i Crna Gora imala najljepšu moguću internacionalnu promociju fantastičnih mladih promotera svoga grada.

Čestitamo mladim budvanskim talentima na pobjedi!