29-03-2024

Budva uvijek atraktivna destinacija za stajanje na „ludi kamen”, u prva tri mjeseca ove godine 79 brakova

U 2023. godini u Budvi je sklopljeno 626 brakova, od toga je 68 uslijedilo naknadnim putem, dok su 23 braka upisana u registar u Petrovcu, 558 brakova je sklopljeno na teritoriji opštine Budva zajedno sa Petrovcem.

Budva uvijek atraktivna destinacija za stajanje na „ludi kamen”, u prva tri mjeseca ove godine 79 brakova | Radio Televizija Budva

Foto: Sveti Stefan panorama/weddingbynl

"Prošle godine imali smo 379 sklopljenih brakova parova koji su bili stranci, dok je od tog broja bili 56 upisa istopolnih brakova, među kojima takođe prednjače stranci, ali mali broj istopolnih brakova sklapaju i državljani Crne Gore", ističe Kapa.

Budva kao destinacija za vjenčanje atraktivna je za sve zemlje regiona, ali ipak najviše skopljenih brakova je među državljanima Rusije.

U prva tri mjeseca 2024. godine već postoji 79 upisa u matičnu knjigu vjenčanih., od čega su 12 upisani naknadnim putem što znači da su se vjenčali u nekoj drugoj zemlji pa kasnije ostvarili upis u svojoj zemlji, kao i 12 partnerstava.

"To je značajna brojka, ali vjenčanja su uvijek najaktuelnija u ljetnjem periodu, mi smo što se toga tiče tada i najposjećeniji, a matičari najviše sada rade, imamo zakazanih vjenčanja do kraja decembra", zaključuje Kapa.

Opšrinije u videu: