27-01-2020

Budvanska URA: Obračunati se sa kriminalom, građanima garantovati mir i sigurnost

U Crnoj Gori imamo izuzetno lošu bezbjedonosnu situaciju u kojoj se kriminalni klanovi slobodno šetaju crnogorskim gradovima, saopštili su danas iz budvanskog odbora Građanskog pokreta URA.


Foto: BD URA

Oni su istakli da su obračuni kriminalnih klanova, ubistva i pokušaji ubistva redovne pojave širom Crne Gore a naročito su, kako kažu, u posljednje vrijeme učestali bombaški napadi.

“Aktiviranje eksplozivnih naprava ispred ugostiteljskih objekata ili postavljanje eksploziva pod automobile gotovo su, nažalost, svakodnevna pojava u Crnoj Gori. Jutrošnji takav događaj u strogom centru glavnog grada samo je još jedna opomena u kakvom ambijentu žive građani”, ukazuju u budvanskom odboru URE.

Napominju da je prije dvije noći u Budvi izgorio automobil zbog, kako se sumnja, podmetnutog požara.

“Tada je požar zahvatio i automobil Radoja Perovića, člana Glavnog odbora URE, kome je pričinjena značajna materijalna šteta na vozilu. Bezbjednosna situacija je takva da građani više ne smiju parkirati automobil a da prije toga ne provjere čiji su automobili parkirani u blizini jer rizikuju da im vozilo bude zapaljeno ili uništeno u bombaškom napadu”, naglašavaju iz budvanske URE.

Poručuju da nadležnima da hitno krenu u obračun sa kriminalnim aktivnostima širom Crne Gore i građanima osiguraju mir i garantuju sigurnost svakog vida njihove imovine.