11-07-2023

Crnogorske fudbalerke u Kišinjevu sa Moldavijom

Ženska fudbalska reprezentacija Crne Gore odigraće 14. i 17. jula u Kišinjevu dva prijateljska meča sa Moldavijom, saopšteno je iz Fudbalskog saveza.

Crnogorske fudbalerke u Kišinjevu sa Moldavijom | Radio Televizija Budva

Foto: arhiva

Navodi se da će ti dueli izabranicama selektora Mirka Marića biti posljednja provjera pred premijerno izdanje UEFA Lige nacija, koje počinje u septembru.

Crna Gora će igrati protiv Farskih ostrva, Azerbejdžana i Kipra.

Marić je kazao da je nezgodan termin za odigravanje utakmica, navodeći da su klupske sezone davno završene.

"Pripreme za novu ili nijesu još počele, ili su tek na početku. To je FIFA termin, a za nas generalne probe za Ligu nacija, što ćemo pokušati da iskoristimo na najbolji način“, kazao je Marić.

Crna Gora će biti oslabljena protiv selekcije, koju je u februaru u Podgorici savladala dva puta – 6:1 i 2:0.

Izostaće povrijeđene Darija Đukić i Marija Maraš, dok će kapitenka Slađana Bulatović propustiti mečeve zbog neodložnih privatnih obaveza.

"Nećemo biti kompletni ni u Ligi nacija, potrebno nam je 25-30 igračica za to takmičenje. Protiv Moldavije šansu će da dobiju i mlađe djevojke, igračice koje su možda manje igrale u prethodnom periodu, tako da je to prilika da i one pokažu koliko mogu i da su zasluženo tu“, dodao je Marić.

Crna Gora je u seriji dobrih rezultata, jer je nakon pobjeda nad Moldavkama savladana i Sjeverna Makedonija 3:1.

"Iako su pripremne utakmice, rezultat je bitan. To nam je posljednja provjera pred takmičenje, probaćemo i neke druge sisteme igre, jer ćemo možda morati da mijenjamo nešto tokom Lige nacija. Kombinovaćemo, uigravati se, ali bi bilo dobro da pobijedimo oba meča“, naglasio je Marić.

Golgeterka Armisa Kuč vjeruje da će, nakon osvajanja titule prvaka u Turskoj, sa Crnom Gorom nastaviti niz dobrih rezultata.

"Imamo tri pobjede ove godine, potrudićemo se da tako i ostane. Idemo na pobjede u Moldaviji. Daćemo sve od sebe da spremne ćemo dočekamo mečeve Lige nacija. Mislim da smo favoritkinje i mislim da smo zaslužile da se plasiramo u viši rang, u B grupu Lige nacija“, rekla je Kuč.

Fudbalerka Crvene zvezde Anđela Tošković vjeruje da Crna Gora može u pobjedničkom ritmu da dočeka novo takmičenje.

„Savladale smo dva puta Moldaviju, igrale smo veoma dobro te mečeve i ne vidim razlog da ne ponovimo. Ovo jesu pripremne utakmice, ali želimo pobjede i igraćemo na pobjede“, kazala je Tošković.