01-10-2018

Demokrate: Funkcionerima DPS-a zloupotrebe svakodnevni način funkcionisanja

”Vijest o tome da su JU Dom zdravlja Budva i njegova v.d. direktorica istog novčano kažnjeni nakon što su zdravstveni inspektori utvrdili da su pojedini ljekari nepravilno vodili medicinsku dokumentaciju za petoro zaposlenih u TO Budva koje su poslali na bolovanje samo je potvrda sumnji koje su čelni ljudi Turističke organizacije imali u pogledu radnog angažmana ovih lica” navodi se u saopštenju Demokrata.

Demokrate: Funkcionerima DPS-a zloupotrebe svakodnevni način funkcionisanja | Radio Televizija Budva

“Da bi cijela stvar postala jasnija, oni koji su „dugo i često“ odsustvovali sa posla i kojima su pisana lažna bolovanja na osnovu ličnih relacija sa ljekarima su, zapravo, Ljubomirka Popović, supruga bivšeg predsjednika Оpštine Budva iz redova DPS-a, dr Srđe Popovića, Darja Marović, snaha Dragana Marovića, Svetovog brata i osuđenog zbog nezakonitih radnji u slučaju Zavala, Aleksandar Armenko, nekadašnji izvršni direktor Copyrigth-a i osuđeni zbog zloupotrebe službenog položaja putem pomaganja na organizovan način, a lažno bolovanje im je omogućila bivša odbornica DPS-a, Vesna Vučetić.

Dakle, nije teško zaključiti da se cijela stvar razvijala i odvijala po partijskoj liniji DPS-a, čijim funkcionerima zloupotrebe predstavljaju svakodnevni vid funkcionisanja”, navode Demokrate.

“Ali, onaj koji plete mrežu laži i podvala obično se u istu sam uplete i zamrsi. Taman kad pomislimo da su završili sa aferama koje samo njima škode, oni i nas, ali i sami sebe ne prestaju da iznenađuju.

Demokratska partija socijalista najviše je napadala čelnike Opštine i rad Turističke organizacije Budva upravo u onom periodu kada su njihovi članovi, odbornici i bivši zatvorenici bili na lažnom bolovanju.

I obično to tako biva kad imate posla sa DPS-om. Oni koji kradu od građana Budve, oni koji čine štetu opštini Budva i cijeloj Crnoj Gori, oni koji idu na lažna bolovanja kako bi izbjegli odgovornost za svoj (ne)rad, bestidno upiru prstom u ljude koji svoj posao obavljaju odgovorno i savjesno.

Ali mi im obećavamo da ćemo svaku njihovu podvalu, mahinaciju, laž i protivpravnu radnju raskrinkati i objelodaniti i konačno omogućiti institucijama lokalne samouprave da rade svoj posao isključivo u korist građana Budve i u cilju napretka naše Opštine, kao što to i činimo poslednje dvije godine”, zaključuju Demokrate u saopštenju.