20-04-2023

Demos Budva: Oštra osuda vandalskog i necivilizovanog napada na kancelarije SNP-a

OO Demos Budva povodom sinoćnjeg napada na kancelarije OO SNP-a u Budvi upućuje oštru osudu na ovaj necivilizovan i vandalski čin koji je uznemirio naše sugrađane.


Foto: Demos Budva

Oni su apelovali da nadležni organi i institucije hitno reaguju kako bi se napadači pronašli i odgovarajuće kaznili, pri čemu su konstatovali da je nasilje u društvu sve intenzivnije.

"Necivilizovani gest sinoćnjeg počinioca, uništavanje imovine i time ugrožavanje javnog reda i mira, nedopustiv je i u suprotnosti sa svim vrijednostima i principima za koje se zalažu državni organi i organizacije civilnog društva. Očekujemo da MUP hitno pronađe one koji su oštetili prostorije SNP-a u Budvi i time jasno stavi do znanja svima da je država sposobna da zaštiti svakog. Smatramo da se radi o činu koji je direktno uperen protiv sigurnosti, bezbjednosti i mirnog života građana Budve i Crne Gore. Ovaj napad jasan je pokazatelj kakvu državu i društvo žele počinioci. To je i pokazatelj kuda vodi nedovoljno oštro sankcionisanje nasilja i mržnje", zaključuje se u saopštenju budvanskog Demosa.