01-07-2020

DF Budva: Poltronizam ministra Janovića neukusan

Iz DF Budva reagovali su na izjave ministra Janovića poručivši da je on očigledno predugo boravio pod vodom i bez kiseonika pa su, prema njihovim riječima, posljedice vidljive ovih dana u javnim istupima. Kako su naveli, njegov poltronizam je do te mjere neukusan da se stide njega kao ministra resora koji pokriva.


Reagovanje prenosimo u cjelosti:

Za njega je ustavno pravo građana da protestuju i iskažu svoj stav primitivizam. Za njega je Povelja o ljudskim pravima primitivizam. Kaže vrli ministar Janović da primitivci ruše državu. Molimo Janovića, ministra DPS - da nam pojasni kako se to ruši država? Kakvi su to temelji kada ne više od 1000 demonstranata u cijeloj Crnoj Gori predstavlja toliko opasnost za do zuba naoružane jedinice bez oznaka koje štite DPS?

Za njega nije primitivizam suzavac u sali Mediteranskog sportskog centra. Za njega nije primitivizam bacanje dimnih bombi na Dom zdravlja i pedijatriju.

Sramota je vrli ministre što vama primitivizam nisu djeca koja se guše u suzavcu I bježe uplakana I istraumirana iz budvanskog sportskog centra, još je veća sramota što I pored svih materijalnih dokaza koji su javnosti I nadležnima dati na uvid, vi I dalje pokušavate da preskočite ovaj događapa čak I opravdate svoje partijske šefove.

Primitivizam je vase ponašanje ministre Janoviću. Primitivizam I goli bezobrazluk.

Ali evo nekoliko pitanja za Janovića pa se nadamo da će nam odgovoriti:

1. Zašto i kako renovira sale koje su u nadležnosti Ministarstva prosvjete?

2. Kome ide novac od izdavanja poslovnih prostora u renoviranim sportskim centrima?

3. Da li je Zakon o sportu u skladu sa Ustavom Crne Gore?

4. Kako se polažu stručni ispiti za trenere i ko formira komisije?

Eto, nadamo se da će kada završi sa davanjem saopštenja za koja nije nadležan naći malo vremena da se bavi poslom za koji prima platu.

I ne brinite za državu. Crna Gora neće niđe, a bez vas i vaših partijskih kolega može samo naprijed u Evropu.