25-12-2023

DPS Budva: Svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti čestitamo Božić

Opštinski odbor DPS-a Budva svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti čestita Božić sa željom da ga provedu u zdravlju i dobrom raspoloženju u toplini svojih domova okruženi porodicom i dragim prijateljima.


Foto: DPS Budva

Čestitku prenosimo u cjelosti:

Svim pripadnicima katoličke vjeroispovjesti čestitamo Božić sa željom da ga provedu u zdravlju i dobrom raspoloženju u toplini svojih domova okruženi porodicom i dragim prijateljima.
Dragi sugrađani, ovo su dani koji nas podsjećaju na decenijski suživot svih stanovnika Budve, na bogatstvo različitosti koja je našu Budvu uvijek činila posebnom i prepoznatljivom.

Na dane kada su vijernici svih vjeroispovjesti zajedno proslavljali dane Božića i radovali se radostima života i početku novog ljeta.

Običaji, kultura i tradicija su nas spajali, a zajednički susreti između crkava u Starom gradu činili srećnima. Uvijek smo se radovali jedni drugima i čekali proslave dva Božića odlazeći jedni kod drugih, kod svojih kumova i prijatelja. To su vrijednosti duboko utkane u našem gradu bez kojih Budva ne bi bila prepoznatljiva.

Neka radost Božića i Hristovog rođenja uvijek iznova podsjeća na važnost afirmacije neprolaznih univerzalnih vrijednosti, poštovanja različitosti, mira i međusobnog praštanja, naročito danas kada se samo zajedništvom i čuvanjem jedni drugih možemo izboriti sa izazovima sa kojima se suočava savremeno čovječanstvo.

Želimo vam mir, dobro zdravlje, ličnu i porodičnu sreću i radost koju donosi Božić. Uvjereni da ovaj dan treba da nas podsjeća na sve vrijednosti koje zajedno baštinimo, uvijek jedni za druge i jedni sa drugima.