12-10-2022

Ed Širan održao besplatan koncert u rodnom gradu: Kupio pa dječaku poklonio gitaru

Ed Širan oduševio je svoje obožavaoce u rodnom gradu Ipsviču. Britanski muzičar kupio je gitaru u lokalnoj prodavnici, svirao pa je poklonio desetogodišnjem dječaku. Daily Mail je opisao kako se Širan popeo na stepenice gradske uprave i započeo improvizovani koncert.


Foto: Wikipedia

Sve je to ova velika zvijezda najavila na svojem Instagramu: "Otići ću u glavnu ulicu Ipviča, pored gradske uprave, i odsvirati besplatnu svirku za bilo koga ko je u Ipsviču." Podsjetimo, Širan je prošle sedmice na Oktobarfestu u Frankfurtu takođe besplatno svirao, nakon čega je njegova krigla prodata za dvije hiljade eura.

Dvije osobe, koje su slušale Širanov koncert u Ipsviču, dale su izjave za MailOnline. "Sjajan mini nastup Eda Širana u Ipsviču. Njegov rodni grad. Upravo se pojavio u našoj gradskoj upravi nakon što je kupio gitaru u lokalnoj prodavnici", rekao je jedan.

"Skroman tip dolazi u Ipsvič i svira nam fantastične hitove pa završava dajući svoju gitaru desetogodišnjem gitaristi u usponu. Vau. Hvala, Ed", dodao je drugi.






(Index.hr)