04-11-2023

EPCG će nastojati da ne dođe do poskupljenja struje

Elektroprivreda (EPCG) će nastojati da ne dođe do poskupljenja električne energije građanima, saopštio je njen direktor, Nikola Rovčanin.

EPCG će nastojati da ne dođe do poskupljenja struje | Radio Televizija Budva

Ilustracija, Foto: Pixabay

On je, gostujući u Bojama jutra na Televiziji Vijesti, kazao da cijene nijesu povećavane ni u onim vremenima kada je bila energetska kriza i kada se struja uvozila.

"U konačnom ćemo vidjeti opredjeljenje svih struktura koje učesatvuju na računu i doći će se do određene formule", rekao je Rovčanin.

On je dodao da je Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) najveća žrtva energetske krize imajući u vidu da mora da nabavlja gubitke elekrtične energije po jednoj cijeni, a da se plaća do dvostruko, trostruko nižoj.

"Crna Gora je definitvno jedina država koja je energetsku krizu preživjela bez rasta računa za građane, bez intervencija države i sa stabilnim energetskim kompanijama koje su poslovale sa profitom", rekao je Rovčanin.

On je naveo da Crna Gora u ovom trenutku izvozi struju.

"Mi smo za ovih deset mjeseci izvezli oko 142 miliona, uvezli smo jedan dio. Uglavnom profit od izvoza/uvoza je trenutno 82 miliona eura. Prvih devet mjeseci smo završili sa profitom od 62 miliona eura. Ulazimo u posljednji kvartal koji treba da bude povoljan hidrološki", naveo je Rovčanin.

(Mina biznis)