08-05-2020

F1: Voziće se u Monci, sprema se "dupli program" na istim stazama

Trka za Veliku Nagradu Italije u Monci biće vožena od 4. do 6. septembra na autrodromu u Monci, potvrdili su organizatori.


Foto: Tanjug/AP

Iako postoje i nagovještaji da bi čitava sezona mogla da bude otkazana, o čemu je govorio i šef Formule 1 Čejs Keri, iz organizacije "najluđeg cirkusa" stižu ohrabrujuće vijesti da je Monca spremna da ugosti najbolje ekipe iz karavana.

Bilo je čak i informacija da čelnici Formule 1 planiraju dvije trke na čuvenoj stazi, ali takav scenario još uvek nije potvrđen.

Ako uslovi budu dozvolili, očekuje se da sezona počne 5. juna u Austriji, na Red Bul Ringu, koji bi u nedjelju dana mogao da bude domaćin još jedne trke.

Pored Italije i Austrije, dupli trkački program sigurno će biti održan na još nekoj od staza, a prvi kandidati su Velika Britanija (Silverston) i Mađarska (Hungaroring).

U četvrtak je objavljeno da je Formula 1 pretrpjela teške gubitke zbog prekida takmičenja, pa organizatori gledaju kako da ispoštuju kvotu po broju trka kako bi ble ispunjene minimalne obaveze "Liberti Medije" prema FIA.


Izvor: FOS Media