01-06-2021

Franeta: Čovjek se ne prestaje igrati zato što stari, ali stari kada se prestane igrati

Danas se obilježava Međunarodni dan djece koji je zvanično usvojen u međunarodnoj zajednici 1950. godine. Ovaj dan ima za cilj da se podsjeti i senzibiliše javnost o pravima djece, njihovim potrebama, kao i zaštiti od bilo kojeg oblika nasilja i diskriminacije.



Djetinjstvo je najljepši i najvažniji životni period svake osobe, gdje se kroz igru stiču znanja i vještine koje nam kasnije služe da postanemo bolji i samostalniji odrasli ljudi. Tokom odrastanja mnoge stvari ostaju za nama, zato iskoristimo priliku da se danas prisjetimo šta smo to radili kao djeca i šta od djece možemo naučiti sa mjesta odraslih, kazala je povodom Međunarodnog dana djece Maša Franeta, radno-okupaciona terapeutkinja u Dnevnom centru u Budvi.

"Pored svakodnevnog rada sa djecom, zahvaljujući pojedincima dobre volje, u našem centru nekoliko puta nedeljno se organizuju radionice i događaji. Samim tim iskoristila bih ovu priliku da pozovem sve one koji žele da budu dio toga i sarađuju sa nama, jer je nama svaki dan dan djece", istakla je Franeta i poručila:


"Čovjek se ne prestaje igrati zato što stari, ali čovjek stari kada se prestane igrati, a ima li šta ljepše nego sačuvati dijete u sebi?"