16-01-2018

Iz hotela Adria poručuju: Nemamo nikakve veze sa nekadašnjim hotelom Queen of Montenegro

Zaposleni u hotelu Queen of Montenegro okupili su se danas ispred hotela Adria, smještenog u TQ Plaza u Budvi, zahtijevajući od nadležnih iz svoje firme rješenje statusa i isplatu decembarske zarade.

Iz hotela Adria poručuju: Nemamo nikakve veze sa nekadašnjim hotelom Queen of Montenegro | Radio Televizija Budva

Ti zaposleni imaju status radnika koji su zaposleni na neodređeno, i oni će se svakodnevno okupljati na ovom ili nekom drugom mjestu, dok se njihovo pitanje ne riješi, kazala je predsjednica sindikata Nevenka Goranović.

"Od 1. novembra mi smo na ulici, bez posla. naše porodice su gladne, nemamo sredstva da ih izdržavamo... Mnogi plaćaju i kiriju za stanove, koji su strašno skupi. Obraćali smo se firmi, da nam kažu koji status imamo, da li smo tehnološki višak, ili nam daju rešenje o otkazu, da bi tražili posao negdje drugo, ali nas niko nije konstatovao", ističe Goranović.

Mađarska OTP banka je vlasnik hotela Queen of Montenegro, međutim radnici nemaju nikakvu povratnu informaciju po pitanju njihovog statusa.


Hotel "Queen of Montenegro"

Kako naglašava Goranović, iz OTP banke su doveli svoje obezbeđenje, i radnici nemaju pristup hotelu.

Iz hotela Adria reagovali su na navode predsjednice sindikata hotela, Nevenke Goranović jer je, kako je kazala, rukovodstvo njihove firme, Queen management, smješteno u prostorijama tog hotela.

“Hotelom Adria upravlja firma koja nije imala nikakve veze sa nekadašnjim hotelom Queen of Montenegro. Nećemo dozvoliti nikome da naruši imidž firme i da nam bilo kakvim okupljanjima onemogućava redovno poslovanje”, navodi se u reagovanju kompanije.