24-08-2023

Izgradnja saobraćajnice Tivat – Jaz: Intezivrani radovi kroz tivatsko polje

Radovi na rekonstrukciji dijela Jadranske magistrale, M-2 Tivat – Jaz, kao i izgradnja novog cjevovoda Regionalnog vodovoda, koja je ozvaničena prtehodnih dana, intezivirani su u tivatskom polju, na dijelu bivšeg poljoprivrednog dobra, paralelno sa magistralom i aerodromskom pistom.

Izgradnja saobraćajnice Tivat – Jaz: Intezivrani radovi kroz tivatsko polje | Radio Televizija Budva

Radovi na saobraćajnici Tivat – Jaz – foto Boka News

Radnici i mehanizacija konzorcijuma Šandong koji izvode radove na trasi budućeg bulevara teškom mehanizacijom krče i pripremaju teren za izgradnju nove saobraćajnice.

Buduća moderna saobraćajnica Tivat – Jaz biće dugačka 16 kilometara, prolazi kroz tri opštine (Tivat, Kotor, Budva), vrijedana 53 miliona eura trebala bi biti završena za dvije godine.

Radi o jednoj od najfrekventnijih i najopterećenijih saobraćajnica u Crnoj Gori, a kako je ranije najavljeno početni radovi neće uticati na saobraćaj tokom sezone, jer se izvode mimo glavne saobraćajnice.

“Eksproprijacija za neke djelove će se završiti paralelno i moramo da radimo brzo”, kazao je ranije premijer Abazović prilikom ozvaničenja početka radova.

Uporedom sa rekonstrukcije dionice biće izgrađen i novi cjevovod Regionalnog vodovoda u cilju poboljšanja napajanja vodom u tri opštine.

Novi cjevovod će omogućiti povećanje protoka vode ka primorju sa sadašnjih 300 na 750 litara u sekundi.


Izvor: Boka News