27-04-2018

Izložba "Divine creatures & landscapes" u Kotoru

Gradska galerija Kotor priprema još jednu likovnu manifestaciju. Riječ je o izložbi slika "Divine creatures&landscapes", slikarke Roser Panisello Royo iz Tortose (Barselona).

Izložba

Roser Panisello Royo (1957) je profesorica engleskog, španskog i katalonskog jezika. Diplomirala i magistrirala je umjetnost na Univerzitetu u Barseloni (1982). Samostalno izlaže od 2014. godine. Izlagala je u Španiji, Italiji i sada prvi put u Crnoj Gori. Živi i stvara u Tortosi.

O svojim slikama kaže: "Sva božanska stvorenja na mojim slikama su nadrealna, puna ljepote i velikodušnosti. Često njihova ljepota dolazi iz njihove unutrašnjosti i prikazana je na nerealističan i naivan način. Moje slike su ispunjene pokretom. Kao da nekako plešem i čitam u isto vrijeme. Olovka i četke pokreću dugo putovanje da bi me nosili u moje unutrašnje svjetove. Ova sloboda izražavanja proizilazi iz moje slobode duha..."

Otvaranje izložbe slika "Divine creatures&landscapes" Roser Panisello Royo u Gradskoj galeriji Kotor zakazano je za petak, 4. maj u 20 sati.