11-05-2015

Javna rasprava o DUP-u Podkošljun

Javna rasprava za Nacrt Izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana Podkošljun i Izvještaja o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu počela je danas u Akademiji znanja i trajaće do 27. maja.

Javna rasprava o DUP-u Podkošljun | Radio Televizija Budva

Na danas održanoj konferenciji za novinare v.d. direktora Agencije za planiranje prostora u Opštini Budva, Mihailo Kapisoda naveo je će Nacrt Izmjena i dopuna Detaljnog urbanističkog plana “Podkošljun” i Izvještaj o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu biti izloženi u prostorijama zgrade „Akademije Znanja“ u Budvi, a zainteresovani subjekti mogu ostvariti uvid u navedena dokumenta u vremenu od 10 do 12 sati, svakog radnog dana počevši od danas (11. maja), pa sve do 27. maja 2015. godine.

Kapisoda je takođe naveo da svi zainteresovani subjekti svoje predloge, primjedbe, sugestije i mišljenja na utvrđeni Nacrt mogu dostaviti Agenciji za planiranje prostora u pisanoj formi najkasnije do 27. maja 2015. godine, preko prijemne službe Opštine Budva. Kapisoda je najavio i da će Javna rasprava, na kojoj će obrađivači planskog dokumenta davati potrebna obavještenja i obrazloženja za planska rješenja iz Nacrta plana biti održana 13, 14. i 15. maja u terminima od 10.00 do 13.00 sati u zgradi Akademije znanja.

Javna rasprava na kojoj će obrađivač prezentovati Izvještaj o strateškoj procjeni uticaja na životnu sredinu i davati potrebna obavještenja i obrazloženja istog biće održana 25. maja od 10.00 do 12.00 sati.

Mihailo Kapisoda je naveo da Agencija za prostorno planiranje trenutno sprovodi i aktivnosti na utvrđivanju Nacrta za sledeće detaljno urbanističke planove čija je izrada u toku, kao što su Rozino I i Rozino II.

“Očekujemo vrlo brzo od nadležnog ministarstava da dobijemo pozitivno mišljenje kako bi i ove planske dokumente dali na Javnu raspravu“, istakao je Kapisoda.

Opširnije u prilogu Milijane Mijušković: