11-01-2019

Kancelarije SNP-a i PzP-a u Budvi osvanule s natpisom "fašisti"

Kancelarija budvanskog odbora SNP-a jutros je osvanula izlijepljena natpisima "fašisti", sa isječcima iz dnevne štampe, gdje se lideri koalicionih partnera SNP-a nazivaju "ubicama", kao i sa iscrtanim kukastim krstovima.



Slučaj će, kako su kazali iz ove partije, biti prijavljen policiji, a uzeti su i video zapisi sa okolnih kancelarija.



"U vrijeme kada hrišćani slave svoje najradosnije praznike, na žalost prostorije SNP su napadnute na jedan nekulturan i necivilizovan način. Mi smatramo da je ovo sve iz fabrike aktuelnog režima, sam natpis govori ko ga je pisao ako se vratimo unazad par dana i vidimo izjave prvih članova DPS", kazao je predsjednik SNP-a Budva, Krsto Rađenović.

On je naveo da nisu prijavili slučaj policiji.

"Mi znamo da je ovo iz fabrike DPS koja sigurno unazad dvije decenije pokušava da uništi SNP, ali tvrd je orah voćka čudnovata, tako da ćemo mi sve ovo izdržati. Materijalna šteta nije napravljena, a sigurni smo da će od ovog vandalskog čina DPS i njegovi sateliti sigurno ograditi", istakao je Rađenović dodajući da oni smatraju da neko treba da odgovara.

"Mi smo obavijestili medije, građanstvo, kao i sve institucije putem medija i na ovaj način pozivamo i policiju da se uključi i da nađu počinioce kako bi u Budvi nastavili normalno da živimo sa priopadnicima svih vjera i vjeroispovijesti. SNP će nastaviti da priznaje sve kanonske crkve", navode iz SNP-a.

Oni su pozvali nadležne organe da reaguju i odrade svoj posao, jer kako tvrde, ovakve "poruke nijesu nimalo bezazlene".

"Danas bezvezna piskaranja, a sjutra ko zna šta", zaključuili su iz SNP-a.