19-08-2016

Književno veče Olje Knežević

JU Narodna biblioteka Budve organizuje književno veče Olje Knežević pod nazivom Pisanje i identitet, u subotu, 20. avusta na Trgu pjesnika u budvanskom Starom gradu.

Književno veče Olje Knežević | Radio Televizija Budva

O stvaranju, pisanju, identitetu i šta sve on jeste, o (do)zrelosti i svijesti u ovom i drugačijem društvenom okruženju, o romanima, pričama i kolumnama Olje Knežević sa autorkom će razgovarati Stanka Stanojević, organizator književnog programa u budvanskoj biblioteci. Početak večeri je u 20 sati, a publika na Trgu pjesnika je svakako pozvana da svojim pitanjima upotpuni veče.

Olja Knežević je rođena u Podgorici, a školovala se u Sjedinjenim Američkim Državama, u Beogradu i Londonu. Radila je na Radio Brodu, u Danskom Savjetu za izbjeglice, u marketingu za Mark-Plan, te u podgoričkoj gimnaziji predavala engleski jezik i knjižvnost.

U Londonu je objavila nekoliko priča na engleskom jeziku, a u Srbiji priču Izgoresmo! u zbirci SAGOREVANJE. Subotom se, u dodatku ART dnevnih novina Vijesti, javi pričama “Iz Londona, s ljubavlju”.

Milena & druge društvene reforme njen je prvi roman objavljen 2011., čije je prvo izdanje u Crnoj Gori rasprodato dvije nedjelje nakon objavljivanja. Drugo izdanje Milene, objavio je hrvatski PROFIL 2012. u svojoj ediciji HIT roman, dok je treće izdanje objavljeno je u Srbiji 2015.

Zbirku kolumni Olje Knežević, naziva Londonske priče juga, objavila je izdavačka kuća Daily Press, 2013.

Treća knjiga Olje Knežević, roman Gospođa Black objavljen je u Crnoj Gori, novembra 2015. godine (Vijesti).

Danas živi na relaciji Zagreb – London i aktivno se bavi pisanjem.