11-11-2014

Konferencija CEFTA region – jedinstvena turistička destinacija

Privredna komora Crne Gore organizuje konferenciju “CEFTA region – jedinstvena turistička destinacija”, koja će se održati u Hotelu The Queen of Montenegro u Bečićima, 12. novembra, 2014. godine, sa početkom u 9 časova.

Konferencija CEFTA region – jedinstvena turistička destinacija | Radio Televizija Budva

Uspješan razvoj turizma ima takođe i višestruki uticaj na poljoprivredu, trgovinu, saobraćaj i ostale grane industrije. Zemlje CEFTA još uvijek nemaju regionalni, zajednički pristup u sprovođenju sveobuhvatnih analiza daljih pozitivnih trendova u ovoj oblasti. Između ostalog, postoji potreba da se poboljša konkurentnost u ovom sektoru. To se može postići obogaćivanjem turističke ponude, produžetkom turističke sezone i postizanjem intezivnije saradnje između turizma i poljoprivrede, što bi doprinijelo prepoznatljivosti turističke ponude.

Cilj ove konferencije je da predstavi paralelna iskustva u produženju turističke sezone kroz konsolidaciju ponude zemalja regiona, jačanje brenda jugoistočne Evrope kao turističke destinacije i poboljšanu prepoznatljivost turističke ponude kroz intenzivnije promovisanje poljoprivrednih i prehrambenih proizvoda.

Ovo je prilika za poslovne ljude i predstavnike Komora iz zemalja CEFTA regiona da predstave svoja viđenja problema sa kojima se suočavaju u svakodnevnom radu, kao i da daju sugestije nadležnim organima sa ciljem da se napravi prijedlog jedinstvene turističke ponude.

Organizovanje Konferencije je podržao projekat „Implementacija CEFTA 2006 u cilju unapređenja internacionalizacije privreda Jugoistočne Evrope“. Projekat finasiraju Ministarstvo za ekonomsku saradnju i razvoj Njemačke, uz podršku Unije njemačkih privrednih komora (DIHK), Fondacije za privredni razvoj SEQUA i CEFTA Sekretarijata.