14-05-2024

Nova srpska demokratija obilježila krsnu slavu Svetog Vasilija Ostroškog u Budvi

"U prisutvu više stotina građana, Nova srpska demokratija u Budvi svečano je obilježila krsnu slavu - Svetog Vasilija Ostroškog. Ovaj dan je bio ispunjen duhovnošću i zajedništvom, reflektujući duboke tradicionalne vrijednosti koje nas okupljaju i vode ka boljoj budućnosti", navodi se u saopštenju.


Foto: NSD

"Imam veliku čast da se obratim danas kada slavimo Svetog Vasilija Ostroškog, slava mu i milost, čija nas zaštita vodi i inspiriše. Kroz vjekove, Sveti Vasilije je bio simbol ujedinjenja i uzajamne pomoći u nevolji. Ova krsna slava dolazi u trenutku kada naša koalicija "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad" vidi jedinstvo koje je počelo s početkom izborne kampanje. To jedinstvo nas je spajalo za vrijeme odbrane svetinja 30. avgusta 2020. godine, i nastavilo da nas povezuje u ostvarivanju napretka i prosperiteta Crne Gore" izjavio je Mladen Mikijelj, nosilac liste koalicije "Za budućnost Budve - Budva, otvoreni grad".

Jedinstvo koje je prepoznato i održano već 45 dana, po riječima Mikijelja, dovešće do ubjedljive pobjede na predstojećim izborima zakazanim za 26. maj. Po njegovim riječima, nakon izbora, Budvu očekuje politička stabilnost, koja je osnova za realizaciju značajnih projekata usmjerenih na unaprijeđenje kvaliteta života u Budvi.

"Svečanosti su uveličale visoko sveštenstvo i monaštvo iz Budve, dok su okupljeni građani s posebnom pažnjom pozdravili budućeg predsjednika Opštine, Mladena Mikijelja", zaključuje se u saopštenju.