20-09-2023

Kuda do škole? Saobraćajni kolaps kao sastavni dio jutra

Nova školska godina aktivirala je stare saobraćajne probleme koji su godinama unazad karakteristični za zone grada u blizini vrtića i škola. Đački autobusi, motori, automobili, taksi vozila i na kraju roditelji koji sa djecom idu pješaka, kao najugroženija katergorija, a pitanje kuda do škole?

Kuda do škole? Saobraćajni kolaps kao sastavni dio jutra | Radio Televizija Budva

I ovog jutra ispred stare osnovne škole stara poznata i slika, saobraćajno zakrčenje na prilazima ka ovoj obrazovnoj ustanovi.

"Ni naprijed ni nazad, ovako je uglavnom svakog jutra", kaže jedan roditelj koji dijete u školu dovodi pješaka.





Iako saobraćajna policija reguliše saobraćaj u ovom dijelu grada, ponekad su čini se nemoćni pred voljom i željom roditelja da svoju djecu ostave tačno ispred školske kapij, što je razumljivo, a posebno u slučaju prvaka.





"Ne smijemo djecu ni pustiti samu, ovi prilazi znaju da budu gori nego ulice", kazala je jedna majka.





A mi vam donosimo slike, da procijenite sami, koliko je jednostavno, bezbjedno i brzo doći do škole, prema kojoj je nekada kako nam se čini prohodna samo vazdušna linija.



Kolona automobila koji se sporo kreću, ali i stoje u mjestu prtezala se od ulaza u školu sa strane zaobilaznice, do ulaza na drugoj strani od hotela Moskva. Kišni dani razumije se, ovaj problem učiniće još većim.