07-06-2021

Ljetnja torta sa jagodama

Ljetnja torta sa jagodama, idealno je rješenje za sve domaćice, koje brzo žele da iznenade svoje najbliže nekim ukusnim dezertom.

Ljetnja torta sa jagodama | Radio Televizija Budva

Foto: Pexel

Torta sa jagodoma, priprema se veoma brzo i lako, potrebno vam je svega desetak imnuta i nekoliko sastojaka, a njen sočan, kremast i osvježavajući ukus oduševiće sve one koji je budu probali.

Potrebni sastojci:

250 g šlaga
500 g kisjele pavlake
400 g jagoda
5 kašika šećera u prahu
250 g petit keksa
2 čaše mineralne vode

Priprema:

Pola kilograma pavlake pomiješajte sa pet kašika šećera u prahu, kako bi se dobro sjedinile. Posebno umutite 200 g + 50 g šlaga sa kisjelom vodom po uputstvu sa kesice. Izdvojiti 50 g šlaga za završni sloj na torti. U pavlaku dodati 200 g umućenog šlaga i lagano promiješati žicom za mućenje da se sve dobro sjedini. Na pleh ili tacnu poređati prvi sloj keksa.

Preko njega dodati umućeni krem od kisjele pavlake, prah šećera i šlaga. Jagode isjeći na pola ili po želji i poređati preko krema, tj. da upadnu u krem. Zatim poređati još jedan sloj keksa, pa premazati šlagom koji smo izdvojili na početku. Toru je najbolje da ostavite nekoliko sati u frižideru da odstoji, kako bi se sjedili svi ukusi.

Izvor: Magazin Novosti