22-06-2020

Marko Marković uputio molbu Ministarstvu zdravlja za hitno rješavanje problema opremanja Turističke ambulante u Pržnu

Potpredsjednik Opštine Budva, Marko Marković, uputio je dopis Ministarstvu zdravlja povodom hitnog rješavanja problema opremanja Turističke ambulante u Pržnu.


Foto: Arhiva Portala RTV Budva

Dopis prenosimo integralno:

Poštovani, Obraćam Vam se shodno zaključku na Kolegijumu kod Predsjednika opštine Budva u vezi sa rješavanjem problema stavljanja u funkciju turističke ambulante u Budvi u naselju Pržno.

Naime, Opština Budva je u saradnji sa Mjesnom zajednicom Sveti Stefan potpuno obnovila prostorije turističke ambulante, zubne ambulante i apoteke u naselju Pržno. Tom prilikom popisana je sva zatečena medicinska oprema i inventar i ključ od prostorija je predat direktorici Doma zdravlja u Budvi, doktorki Vučetić.

U komunikaciji sa predsjednikom Mjesne zajednice Sveti Stefan, gospodinom Vladislavom Mitrovićem, informisani smo da je gospođa Vučetić konstatovala da oprema i inventar koji je tamo zatečen nisu adekvatni za nesmetano korišćenje ovih prostorija u svrhu
pružanja kvalitetne medicinske njege mještana i turista u ovom naselju.

Ako uzmemo u obzir da je Sveti Stefan prepoznat kao reprezentativan dio turističke ponude, ne samo Budve, već i Crne Gore, smatramo neophodnim da kroz svoje nadležnosti pomognete da se navedene prostorije opreme u skladu sa zahtjevima medicinske struke i stave u funkciju što je prije moguće.

Sa naše strane imate svih ovih godina i finansijsku i svaku drugu pomoć (u zdravstveni sistem smo u protekle tri i po godine uložili preko 200 000 eura), ali Vas podsjećamo da je zdravstvena zaštita izvorno nadležnost Ministarstva kojim upravljate Vi.

Smatramo minimumom profesionalne odgovornosti da navedene prostore opremite i omogućite stavljanje u funkciju kako bi u inače kompleksnim zdravstvenim uslovima prouzrokovanim pandemijom Covid-19 podigli nivo zdravstvene zaštite na očekivani nivo. Posebno Vas molim da uzmete u obzir da je turistička sezona u toku, hoteli su otvoreni, a kvalitetna zdravstvena zaštita je ove godine posebno važna ukoliko želimo da ostvarimo bilo kakve prihode od najvažnije privredne grane naše zemlje.


___________________