07-05-2008

Mogren osvojio Kup Crne Gore

Fudbaleri Mogrena su osvojili Kup nakon što su u finalu nakon boljeg izvođenja jedanasteraca sa 6:5 pobijedili Budućnost.

Mogren osvojio Kup Crne Gore | Radio Televizija Budva

U regularnom toku utakmica je završena rezultatom 1:1. Domaći su poveli golom Petra Vukčevića da bi u finišu, u 84. minutu poravnanje donio Ratko Zec.

Nakon što su "penaldžije" uspješno obavili posao u pet serija u šestoj je promašio gol Bećiraj a Vujović pogodio mrežu i trofej je "otputovao" u Budvu. Mogren je ovom pobjedom ostvario najveći uspjeh u istoriji kluba.

- Kada osvojite Kup, morate da budete zadovoljni. Na srećan način smo došli do trofeja. Mislim da su obje ekipe željele pobjedu u regularnom toku i da nijesu čekale penale. Ovaj meč je potvrdio da se u Crnoj Gori može igrati kvalitetan fudbal. Mislim da su obje ekipe opravdale učešće u finalu - kazao je Vukićevič na konferenciji za novinare nakon meča.

Trener Mogrena zahvalio je igračima, ali i upravi kluba:

- Uložili smo mnogo truda da bismo došli do ovog trofeja, a to su nam omugućili i ljudi iz uprave kluba. Doveli smo, nakon četvrtog ili petog kola, nekoliko sjajnih pojedinaca koji su meni kao treneru omogućili da napravimo ovakav rezultat, da napravim dobar tim, da izborimo plasman u Evropu. Naravno, najveće zasluge idu igračima, jer sjajna atmosfera u svlačionici, njihovo drugarstvo i želja da naprave rezultat, dovela ih je do ovog pehara - kazao je Vukićević.

Milan Radulović, koji je 120 minuta komandovao odbranom, a u penal-ruletu bio smiren da pogodi mrežu, najavio je još bolje rezultate...

- Napravili smo najbolji rezultat u istoriji kluba i zaista smo prezadovoljni. Drago mi je što smo Budvi, koja pretenduje da bude pravi sportski grad, donijeli ovaj trofej.