13-02-2024

Na lokaciji pored centralnog vrtića u Budvi planirana gradnja kondo hotela sa pet zvjezdica

U strogom centru Budve planirana je izgradnja kondo hotela sa pet zvjezdica. Imaće tri podzemne etaže, prizemlje, mezanin i osam spratova.

Na lokaciji pored centralnog vrtića u Budvi planirana gradnja kondo hotela sa pet zvjezdica | Radio Televizija Budva

Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/ArhiBiro/Elaborat/Printscreen)

To se može vidjeti u zahtjevu za odlučivanje o potrebi izrade Elaborata procjene uticaja na životnu sredinu koji su investitori, više fizičkih lica, podnijeli Agenciji za zaštitu životne sredine.

Kako se može vidjeti u planu, na lokaciji je predviđena gradnja objekta sa ukupno 56 smještajnih jedinica - devet apartmana i 47 soba.

Izgradnja hotela predviđena je lokaciji koja je oivičena ulicama Mila Milunovića, Mediteranska i Slovenska obala.

U podrumskim etažama objekta predviđena je izgradnja garaže, a ukupno će biti 36 parking mjesta, od čega tri za osobe smanjene pokretljivošću i za lica sa invaliditetom.

Kada je riječ o uređenju prostora, predviđa se ukupno u parteru 207,78 m2 ozelenjenih slobodnih površina na parceli. Takođe obezbijeđeno je i značajnije učešće zelenila na krovu objekta, kao i na spratovima, gdje se djelovi terasa planiraju se ozeleniti.


Foto: Agencija za zaštitu životne sredine/ArhiBiro/Elaborat/Printscreen)

Poseban segment arhitektonskog rješenja enterijera i komunikacije unutar objekta predviđen je sa galerijskim hodnicima koji na ploči iznad prizemlja formiraju zelene atrijume u površini 22.96 m2 u zatvorenom prostoru, dok se na tipskim spratovima takođe nalaze atrijumi sa zelenilom na oba kraja hodnika - stoji u projektu.

Kako je pojašnjeno, učešće zelenila na objektu iznosi 617,61m2, dok ukupno učešće zelenila na parteru i objektu iznosi 825,39 m2.

Dokument će na javnom uvidu biti do 13. februara.

Izvor: eKapija.com