11-01-2023

Na Savinom kuku još nema uslova za početak skijaške sezone

Iako na Žabljaku drugi dan pada snijeg na skijalištu Savin kuk još nema uslova Iako na Žabljaku drugi dan pada snijeg na skijalištu Savin kuk još nema uslova za početak skijaške sezone. U upravi skijališta nadaju se da će se ubrzo stvoriti uslovi da zimska sezona konačno krene kaže direktor skijališta Marinko Purić.

Na Savinom kuku još nema uslova za početak skijaške sezone | Radio Televizija Budva

Foto: Unsplaash

"Gledano sa aspekta padavina sniježnog pokrivača ima ali nema dovoljno da bi se uredile staze i da bi se krenulo sa skijanjem i zimskim sportovima, ali očekujemo po najavama meteorologa da će narednih nekoliko dana biti padavina i da ćemo uspeti da napravimo staze za skijanje", navodi se u saopštenju.

Sezona kasni dvadesetak dana ali u upravi skijališta nadaju se da sve nije izgubljeno kaže Purić.

"Pa jedan dobar dio da kažem ključni dio sezone je u smislu padavina propušten i u smislu zimskih sportova, nije propušten generalno da kažem u posećenosti jer za novogodišnje praznike mi smo očekivali da će posjeta biti dobra i bila je. Što se tiče da je sezona propala ja baš i ne bih rekao da je propala”, kazao je on.

Istakao je da će u u februaru po meteorološkim najavama biti dovoljno snijega za skijanje.

“Tako da možemo da se nadamo nekom post-sezonskom angažmanu. Gosti su vrlo vjerovatno pomjerili termine svojih zimovanja tako da očekujem u februaru da će biti da će biti bolje nego prošle godine. Ovih 10 dana januara se može možda nadoknaditi u nekom post-sezonskom periodu, ali opet kažem 10 dana Nove godine Božića - špica sezone je propalo zbog nedostatka snijega", kazao je on.

Špic sezone će teško biti nadoknađen ali s obzirom da zima pod Durmitorom zna trajati do marta i aprila nada turističkih radnika Žabljaka da će vremena za skijanje ipak biti čini se opravdanom.