08-07-2020

Na Žabljaku 114 turista

Na Žabljaku trenutno boravi 114 turista, dominantno iz Češke, saopštila je direktorica lokalne Turističke organizacije (TO), Vanja Šarović i dodala da je sada fokus na domaćim gostima.

Na Žabljaku 114 turista | Radio Televizija Budva

Foto: www.myguidemontenegro.com/

„Fokusirali smo se na turiste iz Crne Gore. Kako je period godišnjih odmora, očekujemo da ćemo ostati barem na pozitivnoj nuli“, kazala je Šarović, gostujući u Jutarnjem programu RTCG.

Ona je navela da su Žabljačani ove godine očekivali rekordan broj turista, međutim, posjeta je simbolična.

„Trenutno na Žabljaku boravi 114 turista u kolektivnom i privatnom smještaju. To su uglavnom turisti iz Češke, Slovačke, Mađarske i Njemačke. Prethodni period od 15 dana obilježili su turisti iz Njemačke. Sada se to promijenilo i danas je dominantan broj turista iz Češke“, kazala je Šarović, prenosi portal RTCG.

Ona je podsjetila da samo dva hotela ne rade, dok su se ostali otvarali u kontinuitetu.

„Pomjerao se datum otvaranja. Očekivali smo 1. juna, pa se preselilo na 1. jul i evo unazad tri dana da imamo skoro sve hotele otvorene. Prosto imamo situaciju koja diktira naše ponašanje iz dana u dan i ne možemo imati dugoročnu percepciju“, rekla je Šarović.

Bukinga, kako je dodala, nema, jer je situacija takva da se ne može govoriti o ranim rezervacijama.

„Imali smo savršen buking od marta, ali je došlo do otkazivanja“, podsjetila je Šarović.

Uprkos situaciji, ugostitelji su odlučili da ostanu otvoreni.

Predsjednik Opštine Veselin Vukićević, poosjetio je, takođe gostujući u Jutarnjem programu, da na Žabljaku nije zabilježen nijedan slučaj zaraze koronavirusom i da građani strogo poštuju mjere Nacionalnog koordinacionog tijela.