10-04-2023

Nestabilno vrijeme do 18. aprila, učestala kiša tokom vaskršnjih praznika

Meteorolog Branko Micev predviđa da nas nestabilne vremenske prilike sve do 18. aprila. Prestanak padavina naredne sedmice možemo očekivati u utorak, srijedu, četvrtak, dok će vaskršnje praznike obilježiti promjenljivo vrijeme sa učestalom pojavom kiše.

Nestabilno vrijeme do 18. aprila, učestala kiša tokom vaskršnjih praznika | Radio Televizija Budva

Foto: Arhiva/ RTV Budva

Micev je u emisiji "Dobro jutro Crna Goro" kazao da se u drugom dijelu današnjeg dana u južnim i centralnim predjelima očekuje kiša, dok su na sjeveru mogući i susnježica i snijeg. Istakao je da je prethodnih dana temperatura ispod prosjeka za ovo doba godine.

Ni tokom narednih dana, po njegovim riječima, ne očekuje se trajna stabilizacija vremenskih prilika.

"Za sjutra je u jutarnjim satima moguća kiša u centralnim i južnim predjelima, kao i jak sjeverni vjetar. Na sjeveru pretežno oblačno sa slabom kišom, prohladno, sa susnježicom i snijegom u planinskim predjelima. Očekuje se i jak sjeverni vjetar", rekao je Micev.

Već u utorak, srijedu i četvrtak, u južnim i centralnim predjelima, biće sunčano i naglo, osjetno, toplije.Na sjeveru će biti promjenljivo oblačno bez padavina.

"Očekuje se kratkotrajno nagli porast temperature vazduha. Međutim, već u četvrtak naveče imaćemo jačanje južnog vjetra, promjenu vremenskih prilika. U četvrtak na petak biće nestabilno sa kišom, pljuskovima i grmljavinom, sa jakim udarima južnog vjetra", predviđa meteorolog.

Za petak se očekuje takođe nestabilno vrijeme.

"Oblačno i nestabilno sa kišom u južnim i centralnim oblastima. Na sjeveru manje kiše. U najvišim planinskim oblastima moguća je pojava susnježice i snijega", rekao je on.

Ukoliko ne dođe do značajnih promjena meteoroloških sistema za dane vikenda, od 15. do 18. aprila očekuju nas promjenljive vremenske prilike sa učestalom pojavom kiše.

Izvor: RTCG