03-07-2018

Nove cijene usluga u auto taksi prevozu

Nova odluka o tarifiranju taksi usluga na teritoriji i sa teritorije opštine Budva počela je sa primjenjivanjem od 1. jula 2018. godine

Nove cijene usluga u auto taksi prevozu | Radio Televizija Budva

Predsjednik Opštine Budva je u skladu sa Zakonom o prevozu u drumskom saobraćaju i svojim ovlašćenjima donio Odluku o cijenama usluga u auto taksi prevozu na teritoriji i sa teritorije opštine Budva, kojom je propisana minimalna i maksimalna cijena taksi usluga.

U skladu sa Pravilnikom o obrascu cjenovnika u auto taksi prevozu, koji je donijelo Ministarstvo saobraćaja i pomorstva, mogu biti formirane cijene po osnovu tri tarife i to prva, druga i treća, a minimalna cijena starta vožnje auto-taksi tarife iznosi 0,50 eura, dok maksimalna cijena starta iznosi 1 euro.

Takođe, minimalna cijena vožnje po pređenom kilometru iznosi 0,7 eura, dok maksimalna cijena po pređenom kilometru iznosi 1,8 eura. Slobodna vožnja se može ugovoriti na zahtjev putnika za unaprijed određenu relaciju i cijena prevoza ne može biti nepovoljnija od važeće tarife taksi prevoznika.

Minimalna cijena usluge čekanja po satu iznosi 6 eura, a maksimalna 12 eura.

Dolazak na adresu i prevoz prtljaga se neće posebno tarifirati.

Cjenovnik taksi usluga mora biti vidno istaknut u taksi vozilima i ovjeren od strane sekretara Sekretarijata za privredu, nadležnog za nadzor nad obavljanjem djelatnosti taksi prevoza na teritoriji opštine Budva.

"U cilju što veće građanske kontrole nad sprovođenjem ove Odluke, obavještavamo sve naše sugrađane, kao i goste koji borave na teritoriji opštine Budva, da sve nepravilnosti prilikom korišćenja taksi usluga, a posebno prilikom naplate cijene usluge taksi prevoza na teritoriji opštine Budva, prijave na broj telefona +382 67 111 988 Komunalne inspekcije i komunalne policije. Kako bi olakšali proceduru prijavljivanja nepravilnosti, od danas je to moguće učiniti i putem vibera i whatsApp-a, na način što će se fotografisati račun ili vozilo sa registarskim tablicama i poslati na prethodno naznačen broj telefona", naveli su iz Opštine.