15-11-2021

Od danas zabranjene proslave i svadbe, zatvaraju se noćni klubovi

Novim epidemiološkim mjerama, koje će biti na snazi od danas, zabranjuju se proslave Nove godine, svadbe na otvorenom i u zatvorenom, kao i rad noćnih klubova.


Foto: Arhiva

Ministarka zdravlja Jelena Borovinić Bojović kazala je u petak, na konferenciji za novinare, da se važeće epidemiološke mjere nijesu ni poštovale ni kontrolisale, i da klasičnog zaključavanja više nema jer je fokus na vakcinaciji.

Borovinić Bojović je rekla da se novim mjerama zabranjuje organizovanje proslava Nove godine na otvorenom, odnosno koncerti i masovna okupljanja, organizacija svadbi na otvorenom i zatvorenom prostoru, kao i rad noćnih klubova.

Ona je kazala da se rad ugostiteljskih objekata ograničava do ponoći, i da je zabranjeno organizovanje učeničkih ekskurzija i izleta, privatnih proslava i rođendana.

Borovinić Bojović navela da se boravak u kućama i stanovima preporučuje samo članovima istog domaćinstva.

"Vlada i dalje razmatra mogućnost da se od 1. decembra uvede obaveza posjedovanja nacionalne digitalne COVID potvrde za kompletnu javnu upravu - zdravstvo, prosvjetu, Upravu policije i Vojsku", rekla je Borovinić Bojović.

Ona je kazala da će, ako te mjere budu usvojene, nacionalna COVID potvrda biti nužna i za ulazak u javni prevoz, tržne centre, teretane, poslovne prostore i zgrade u kojima djelatnost obavljaju više od tri privredna društva, odnosno preduzetnika, i u objekte površine preko hiljadu metara kvadratnih u kojima se obavlja trgovina na malo neprehrambene robe.

"Uvođenje kovid potvrde nije osmišljeno da se krše nečija prava već da se spašavaju nečiji životi", istakla je Borovinić Bojović.


(Mina)