24-11-2019

Održano međunarodno takmičenje u debati i besjedništvu u Budvi

Međunarodno takmičenje u debati i besjedništvu pod nazivom "Budva open 2019", po projektu centra "Logos", a uz podršku opštine Budva i Matice crnogorske, održano je od 22. do 24. novembra u Budvi.



Na ovogodišnjem takmičenju u debati i besjedništvu, "Budva Open 2019", prisustvovalo je preko 100 učesnika a od toga, 51 debater, 22 besjednika, uz pomoć profesora i tehničkih realizatora.

U debati je prvo mjesto osvojila gimnazija "Petar I Petrović Njegoš" iz Danilovgrada, sa predstavnicima Ljubicom Popović, Bojanom Rajković i Jovanom Popović, u mentorstvu Svetlane Leković.



Drugo mjesto je pripalo SMŠ "Danilo Kiš" iz Budve, sa predstavnicima Mirjanom Kasalica, Damjanom Damjanović i Bojanom Cičić u mentorstvu Krsta Vukovića.

Treće mjesto je pripalo kotorskoj gimnaziji sa predstavnicima Katjom Radovanović, Dijanom Dobriša, Kristinom Kamenarović, u mentorstvu Paule Petričević.

Teme ze ovogodišnje "Budva Open 2019" takmičenje u debati i besjedništvu su bile:

"Kapitalizam nije u skladu sa pravednim društvom" ; "Čovjekov odnos prema životinjama je iskaz licemerja"; "Marketing se temelji na prevari" i "Vannastavnim aktivnostima se može lako suzbiti nasilje u školama", navode u saopštenju.

U pojedinačnoj konkurenciji prvo mjesto je pripalo Ljubici Popović iz Danilovgrada, drugo mjesto Jovani Minić iz Podgorice, predstavnici gimnazije "Slobodan Škerović", dok je treće mjesto pripalo Vladanu Vukiću iz Bijelog Polja, predstavniku gimnazije "Miloje Dobrasinović".

U besjedništvu je prvo mjesto pripalo Viktoriji Samardžić, predstavnici SMŠ "Mladost" iz Tivta, drugo mjesto je pripalo Tatjani Taran iz Budve, dok su treće mjesto dijelile Marija Vlaović, predstavnica SMŠ " Danilo Kiš " iz Budve i Nikoline Rajković, predstavnice PSŠ iz Niksića u mentorstvu Gordane Danilović, Krsta Vukovića, i Stanka Marojevića.

Pobjednička besjede su : "Ti si djevojčica"; "Revolucija jede svoju djecu"; "Ljubav je staklo" i "Raspust".



Takmičenje se odvijalo u dva dana u prostorijama hotela "Budva", prostorijama "Druge osnovne škole", u skupštinskoj sali Opštine Budva i Modernoj galeriji, pod pokroviteljstvom SO Budva i prijatelja manifestacije - Matice crnogorske, zaključuju u zvaničnom saopštenju.