19-01-2022

Omaž legendi petrovačkog kluba: Mitar Goliš zauvijek pod Malim brdom

Čelnici OFK Petrovac proteklog vikenda donijeli su jednoglasnu odluku da se stadion tog kluba ubuduće zove "Mitar - Mićo Goliš". Kako nam je saopšteno iz uprave "nebesko-plavih", inicijativa je pokrenuta od strane mještana, navijača i članova uprave, odmah nakon što je legendarni fudbaler i sportski radnik iznenada preminuo početkom januara u 55. godini života.


Sa oproštajnog meča protiv Crvene zvezde 2003. godine (Goliš - prvi zdesna), Foto: OFK Petrovac

"Mićo je prerano otišao, niko nije očekivao da će ovo da se desi. Svi u Petrovcu su se složili da se stadion zove po njemu, mi smo odmah to podržali. Odmalena, kad neko kaže OFK Petrovac prva asocijacija je bio Mićo Goliš. On je porastao na tom terenu, igrao, cijeli život proveo u Petrovcu, bio angažovan u upravi, kao i oko gradnje stadiona", kazao je za portal RTV Budva član uprave Mladen Kažanegra.

Stadion će i zvanično dobiti novo ime nakon pravnih procedura. Kažanegra je pojasnio da odluku Skupštine kluba treba da potvrdi Opština Budva, te da je izvjesno da će sa te strane sve biti završeno.

"On je legenda kluba. Nije dan mogao da prođe u Petrovcu, a da ne obiđe stadion. Bio je mnogo dobar čovjek. Cijeli svoj život je podredio klubu i mislimo da je ovo prava odluka, koja je donijeta na veliko zadovoljstvo svih građana Budve", istakao je Kažanegra.

U planu je da se pod Malim brdom oslika i mural sa Mićovim likom.

"Bio je čovjek koji je najviše volio život i ostao najveći boem. Takva energija više ne postoji. Niko toliko strastveno nije volio fudbal, bio takav igrač, ljubitelj i navijač. Kralj meraka, čovjek boem", sjećanje je meč koordinatora Petrovca, Toma Đonovića, nekadašnjeg golmana i sudije, koji je "dijelio pravdu" na oproštajnoj utakmici Mitra Goliša.

Goliš je fudbal počeo da igra početkom osamedesetih godina prošlog vijeka. Najprije je pokrivao poziciju odbrambenog igrača, a kasnije predovodio napad "nebesko-plavih", bio kapiten i gogleter ekipe.

Nastupao je i u sastavu koji je u sezoni 2000/01 ostvario plasman u tada Drugu saveznu ligu. Povremeno je nosio dres nekadašnjeg Mogrena.

Kopačke je okačio o kiln u zimu 2003. godine, kada je pod Malim brdom odigran meč između Petrovca i Crvene zvezde. Goliš je bio i dugogodišnji sportski direktor petrovačkog prvoligaša.


M.S.


Zabranjeno preuzimanje tekstova bez pismenog odobrenja redakcije portala RTV Budva.