05-05-2017

Ovogodišnji Petrovac jazz festival deset dana

Petrovac jazz festival je učestvovao na ovogodišnjem festivalu Jazzhead u Bremenu kao jedini predstavnik iz Crne Gore među 1300 izlagača i promovisao novo, desetodnevno izdanje.

Ovogodišnji Petrovac jazz festival deset dana | Radio Televizija Budva

Direktor festivala Vinko Mihailović je izuzetno zadovoljan učešćem, novim idejama i kontaktima ostvarenim u Bremenu.

“Jazzhead nije samo festival već i sajam najvećih muzičkih festivala u svijetu, muzičara i muzičkih kompanija. Njegov ovogodišnji moto je bio Kulturološki turizam u muzici, tako da smo istovremeno predstavljali Jazz festival, ali i Petrovac, Budvu i Crnu Goru kao turističke destinacije”, istakao je Mihailović.

Jazzhead je bio i idealna prilika za predstavljanje novog projekta koji će biti realizovan već ove godine.

“Petrovac jazz festival nije samo festival, Petrovac je budući jazz grad, odnosno jazz destinacija, što znači da ćemo se baviti i jazz turizmom. Sa realizacijom projekta krećemo već od ovogodišnjeg Festivala koji neće trajati tri, već deset dana. Turisti će tako moći da koriste pakete koji će im, pored smještaja i festivalskih dešavanja, nuditi i druge sadržaje kao što su rafting i slično. Na isti način i naši turisti će moći da odu na neki drugi festival, ” naglasio je Mihailović.

Nakon prošlogodišnje uspješne saradnje sa Nišvilom, Petrovac jazz festival planira proširenje saradnje sa drugim festivalima.

“Ove godine tu je Kikinda jazz festival, dogovaramo sa Pulom, ali i festivalima iz zemalja kao što su Litvanija, Jermenija, Gruzija, Francuska, Holandija, Njemačka, Kanada, Amerika, pa čak i Jordan i Indonezija. Takođe, planiramo i eho festival kako bismo ga promovisali tokom čitave godine, ali biće i eho drugih festivala u okviru Petrovac jazz festivala”, kazao je Mihailović.

Suizlagač na štandu u Bremenu je bio časopis Renome.