28-12-2021

Penzionerima koji su napunili 100 godina biće uplaćeno po 200 eura

Fond penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) će povodom predstojećih novogodišnjih praznika najstarijim penzonerima uplatiti po 200 EUR.


Ilustracija, Foto: Pixabay

„Ovu posebnu čestitku primiće 21 penzioner koji je napunio 100 godina, što čini 0,02 odsto ukupnog broja penzionera, kojih je u novembru bilo 123,52 hiljada“, navodi se u saopštenju Fonda PIO.

Vršilac dužnosti direktora Fonda, Ranko Aligrudić, rekao je da je briga o korisnicima prava prioritet svih aktivnosti te institucija i da će i u budućnosti nastojati da u okvirima svojih mogućnosti izađu u susret njihovim potrebama i u skladu sa istima definišu nove mjere.

„Raduje nas činjenica da među penzionerima imamo i stogodišnjake, od kojih je najstarija stanovnica Podgorice, koja je napunila 105 godina. Nadamo se da nas naredne godine epidemijska situacija neće spriječiti da organizujemo i susret sa najstarijim penzionerima, kojima želimo da još dugo, u zdravlju i sreći, koriste ovo pravo”, kazao je Aligrudić.

Najstarijim penzionerima sredstva će biti uplaćena danas, na način na koji primaju redovnu penziju, odnosno preko odabrane banke ili Pošte Crne Gore.