29-04-2021

Predsjednik SO Budva Krsto Radović čestitao Vaskrs svim pravoslavnim vjernicima

"Neka vam uskršnji praznici donesu duhovnu snagu za sve životne izazove i osnaže vas u vašoj vjeri. U ovim nestabilnim vremenima vodimo se iskonskim hrišćanskim vrijednostima zajedništva, solidarnosti, blagodeti praštanja i nesebičnog darivanja." navedeno je, pored ostalog, u čestitki Radovića.


Foto: Krsto Radović/ arhiva portala

Čestitka predsjednika SO Budva Krsta Radovića:

"U ime Skupštine opštine Budva i svoje ime, sveštenstvu, monaštvu i svim pravoslavnim vjernicima koji Vaskrs slave po julijanskom kalendaru, upućujem najsrdačnije čestitke sa željom da ove blage dane provedu u duhovnom miru, zdravlju i blagostanju.

Slaveći Vaskrs proslavljamo život koji upravo na ovaj blagdan dobija svoje puno značenje i smisao. Svim vjerujućim ljudima koji slave Vaskrsenje Hristovo, praznik vjere i nade i simbol viječnog života, a dočekuju ga u vrijeme pošasti koja nas je zadesila i
stavila na iskušenje, želim da uputim riječi nade i molitve za dobro zdravlje, a onima koji su izgubili svoje najmilije, uputim riječi podrške.

Neka vam uskršnji praznici donesu duhovnu snagu za sve životne izazove i osnaže vas u vašoj vjeri. U ovim nestabilnim vremenima vodimo se iskonskim hrišćanskim vrijednostima zajedništva, solidarnosti, blagodeti praštanja i nesebičnog darivanja.

Uz najbolje želje da predstojeće praznike provedete u krugu svojih najmiliji, u dobrom zdravlju, ljubavi i radosti, svim vjernicima čestitam Vaskrs uz najradosniji hrišćanski pozdrav “Hristos Voskrese”!