17-04-2024

Pripadnici SPO opet pretresaju stanove u Budvi koji se vode na "Bemax"; Piperović: Stanovi se ustupaju vikendom ili ljeti

Ovo je treći dan kako specijalci pretresaju stanove na vrhu višespratnice


Foto: Vijesti

Oko 30 pripadnika Specijalnog policijskog odjeljenja (SPO) sa službenicima Sektora posebne namjene danas ponovo pretresaju stanove u zgradi nadomak Starog grada u Budvi.

Riječ je o stanovima koji su u katastarskih evidenciji uknjiženi na podgoričku kompaniju "Bemax", a povezuju se sa uhapšenim bivšim policijskim funkcionerom Zoranom Lazovićem.

Ovo je treći dan kako specijalci pretresaju stanove na vrhu ove višespratnice.

"Stanovi u Budvi jesu vlasništvo 'Bemaxa' i ništa nije sporno što se vrše pretresi istih i neka se vrše, ali ne postoje druga lica osim pravnog lica 'Bemax' koja su povezana sa istim kako je navedeno. Lica koja su pomenuta nemaju prema tim stanovima ništa što je pravno normirano u smislu ugovora o zakupu, ugovora o iznajmljivanju. Oni nisu ni držaoci, ni iu pritežanju jer nemaju ključ od stanova i ne mogu da uđu njih dok im ih recepcioner kod koga su ključevi, a na zahtjev vlasnika stana ne ustupi stan na korišćenje obično vikendom ili ljeti na četiri-pet dana kada ta lica kao prijatelji sa porodicom vlasnika 'Bemaxa' žele da borave u Budvi nakon čega su dužni da ključ vrate na recepciju", rekao je "Vijestima" Lazovićev advokat Zoran Piperović.

Nekadašnji pomoćnik direktora Uprave policije Lazović i bivši glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić uhapšeni su u nedjelju, a Specijalno državno tužilaštvo (SDT) ih tereti da su počinili krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja, odnosno da su beogradskim kriminalcima Veljku Belivuku i Marku Miljkoviću pomogli ukidanjem zabrane ulaska u Crnu Goru...

Njima je određen pritvor do 30 dana, zbog opasnosti od bjekstva i mogućeg uticaja na svjedoke.

Oni su preksinoć saslušani kod sudije za istragu Gorana Šćepanovića, povodom zahtjeva SDT-a da im se odredi pritvor.

Izvor: Vijesti