03-12-2018

Rađenović: Ukoliko se ne otvori ambulanta u Pržnom organizovaćemo proteste

NVO "Za ljepši Sveti Stefan" pozvala je v.d. direktorice DZ Budva Vesnu Vučetić da riješi problem organizacije rada dežurnog ljekara u ambulanti u Pržnu.

Rađenović: Ukoliko se ne otvori ambulanta u Pržnom organizovaćemo proteste | Radio Televizija Budva

Prema riječima predsjednika NVO "Za ljepši Sveti Stefan", Krsta Rađenovića, na mjestu nekadašnje ambulante u Pržnom ostao je samo natpis, a ovo ljetovalište ostalo je bez medicinske pomoći.

"Evo ovdje ispred ambulante u Pržnom je ostala samo tabla i natpis Republika Crna Gora, ambulanta Sv. Sefan. Tu ljekara nema. Još jednom pozivam v.d. direktora DZ Budva da nađe načina da otvori ovu ambulantu", kazao je Rađenović.



U protivnom će reagovati protestom, naglasio je on.

"Nama neće preostati ništa drugo, nego da sa penzionerima dođemo zajedno ispred Doma zdravlja. Ova je ambulanta stara preko 30 godina. Mi tražimo da radi i dalje. Ovdje se na osnovu doprinosa za plate i poreze iz naše Mjesne zajednice u republički budžet na osnovu poreza za plate uliva preko milion i po eura. Ovu su zvanični podaci i tražimo da se iz tog budžeta nešto vrati u našu MZ", naglasio je Rađenović.

Mještani traže da se riješi problem u organizaciji rada dežurnog ljekara u ambulanti kako penzioneri ibrojni turisti sa Sv. Stefana i Pržna ne bi morali da idu za Budvu.

"U nekim izjavama gospodina Đukanovića čuje se kako govori da nema visokog turizma bez visokog zdravstva. Nažalost ovo je elitno mjesto, a nema ni minimum zdravsta", naglasio je Rađenović.

On je naglasio da će mještani pomoći u finansiranju dijela zarade za doktora koji će biti raspoređen u ovu ambulatnu.

"Mi smo prije 30 godina ovdje imali i ambulantu i apoteku i zubara, sada nemamo ništa, sve su nam ukinuli. Direkotorica DZ Budva i Ministarstvo zdravsta treba ovo da srede", kazao je mještanin Pržna, Milivoje Kažanegra.

Ukoliko ovaj problem ne bude rješen do Nove godine, mještani MZ Sveti Stefan najavljuju štrajk upozorenja.