21-04-2022

Sjednica Odbora povjerenika Opštine Budva planirana za 29. april

Saopštenje o budućim zakonskim postupcima i procedurama u daljem upravljanju lokalnom samoupravom do izbora u Budvi, dostavljeno na zahtjev Portala RTV Budva prenosimo integralno.

Sjednica Odbora povjerenika Opštine Budva planirana za 29. april | Radio Televizija Budva

Odboru povjerenika, dostavljeno je na razmatranje i donošenje više od trideset predloga akata.

Odbor povjerenika, u skladu sa zakonom propisanim nadležnostima, intezivno radi na određivanju prioriteta predloga koje će razmatrati na II sjednici Odbora, posebno imajući u vidu odredbe Zakona o lokalnoj samoupravi.

Naime, zadatak Odbora povjerenika koji proizilazi iz člana 185 Zakona odnosi se na obavezu Odbora da obezbijedi ostvarivanje funkcije Skupštine opštine, posebno u dijelu izvršenja odluke nadležnosti sudova, izvršavanja zakonom utvrđenih obaveza radi omogućavanja ostvarivanja prava građana ili sprečavanja nastanka znatne materijalne štete.

S tim u vezi, procijenjeno je da je predlog Odluke o budžetu Opštine Budva za 2022. godinu jedan od prioriteta koji će se razmatrati na narednoj sjednici, zatraženo je dodatno obrazloženje i zakazan sastanak (početkom naredne nedjelje) sa predstavnicima predlagača, odnosno Sekretarijata za finansije, zatražen je sastanak i sa predstavnicima Sekretarijata za
investicije povodom predloga Porgrama uređenja prostora za 2022. godinu i predloga Programa investicionih aktivnosti za 2022. godinu.

Tokođe, Odboru se obratio i veliki broj građana Budve, čijim predstavkama su predočeni različiti problemi u funkcionisanju lokalne samouprave, za čiju analizu je potrebno tražiti dodatne informacije od strane nadležnih organa.

Sjednicu Odbora planiramo za petak, 29.04.2022. godine.

Odbor povjerenika će blagovremeno obavještavati javnost o svom radu.