14-12-2020

Sjutra nastavak 6. sjednice SO Budva

Šesta sjednica SO Budva biće nastavljena sjutra sa početkom u 10 časova kada će odbornici u lokalnom parlamentu nastaviti raspravu o Predlogu odluke o utvrđivanju javnog interesa (Sveti Stefan hoteli AD). Pored ove tačke, koja je minule sedmice privukla veliku pažnju, na dnevnom redu nalazi se još osam tačaka.


Foto: Printscreen

Članovi lokalnog parlamenta prošlog petka stali su u prvom krugu rasprave o ovoj tački dnevnog reda.

Odbornik URE Blažo Rađenović tom prilikom je apelovao na Vladu i resorno Ministarstvo ekologije, urbanizma i prostornog planiranja da zaustave gradnju na Miločeru, a nezadovoljni građani protestovali su ispred zgrade opštine.

Rađenović: Vlada i resorno ministarstvo da zaustave gradnju na Svetom Stefanu

Kasnije tog dana prvi čovjek budvanske opštine Marko Carević kazao da ga je ministar Ranko Mitrović obavijestio da je naredio da se radovi zaustave.

Carević: Stopirani radovi na hotelu Kraljičina plaža

Pored ostalog razmatraće se i Predlog odluke o kriterijumima, načinu i postupku raspodjele sredstava NVO, Razmatranje Izvještaja o radu Centra bezbijednosti Budva za 2019. godinu, Predlog rješenja o davanju saglasnosti na Program rada Akademije znanja doo za 2020. godinu, kao i Predlog Rješenja o razrješenju člana Savjeta JU "Grad teatar" Budva.

Na prošlom zasijedanju lokalnog parlamenta glasovima većine odbornika usvojene su četiri tačke dnevnog reda: Odluka o izmjeni Odluke o budžetu opštine Budva za 2020. godinu, Zaključak o prihvatanju izvještaja o radu predsjednika opštine Budva i radu organa lokalne uprave i službi za 2019. godinu, Rješenje o razrješenju i imenovanju Odbora za društvene djelatnosti i međuopštinsku i međunarodnu saradnju i Rješenje o određivanju odbornika Skupštine opštine Budva koji će prisustvovati pri sklapanju braka.

Sa dnevnog reda povučeni su Predlog Odluke o naknadama za rad i drugim primanjima odbornika i članova stalnih radnih tijela i Predlog Odluke o izmjeni i dopuni Odluke o kriterijumima, uslovima, postupku i načinu obezbjeđivanja poslovnih prostorija za rad političkih partija i sredstava za finansiranje zaposlenih u odborničkim klubovima.

Direktan prenos sjutrašnje sjednice možete pratiti na kanalu TV Budva, kao i na talasima Radio Budve, na 98,7MHz.


M.S.