13-05-2024

Sjutra u Petrovcu izložba slika Dijane Lazović „Uvijek sa prirodom (dodiri slobode)“

U organizaciji JU Muzeji i galerije Budve u Spomen domu „Crvena komuna“, galerija "Marko K.Gregovic" u Petrovcu, u utorak 14. maja sa početkom u 20 časova biće otvorena izložba slika umjetnice Dijane Lazović, pod nazivom „Uvijek sa prirodom (dodiri slobode)“.


Foto: JU Muzeji i galerije Budve

Kustos izložbe je mr Jasmina Lazović, a izložbu će otvoriti istoričarka umjetnosti Ljiljana Zeković.

... “Dijanine slike pored kompleksnih figuralnih predstava nijesu izgubile jasnoću i nemaju anegdotski karakter. Ikonografiju nemogućeg postigla je proćišćenim, jasnim elementima likovnog jezika. Prateći ritmove pokreta, ona objedinjuje oblike u koherentne forme u čijoj se likovnoj interpretaciji pušta mašti na volju do granice u kojima njena vizija ne gubi vezu sa stvarnošću.
Slikarski svijet Dijane Lazović sučeljavanjem Utopije i Stvarnosti metaforički ukazuje na sve veću potrebu savremenog društva za bliskošću, ljubavlju, prijateljstvom, sa kojima nas umjetnica suočava na nenemetljiv i suptilan način.”... - dio teksta koji prati katalog izložbe, autor istoričarka umjetnosti Ljiljana Zeković.

Dijana Lazović rođena je na Cetinju 23. marta 1984. godine. Diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Milanu (Italija) u klasi profesora Itala Bresana (Italo Bressan).
Pored brojnih samostalnih izložbi, učesnik je grupnih izložbi i likovnih kolonija u zemlji i inostranstvu.
Član je Udruženja likovnih umjetnika Crne Gore od 2015. godine.



Izložba će trajati do 2.juna 2024.