22-04-2024

SMŠ „Danilo Kiš“ od sljedeće školske godine dobija i medicinski smjer

Direktor JU SMŠ „Danilo Kiš“ Krsto Vuković je u petak u svom kabinetu održao konferenciju za novinare na kojoj se osvrnuo na odličan uspjeh učenika škole na takmičenjima znanja, na poboljšanja kada je izgled škole u pitanju, kao i na nove smjerove koji će biti dostupni od sljedeće školske godine.

SMŠ „Danilo Kiš“ od sljedeće školske godine dobija i medicinski smjer | Radio Televizija Budva

Foto: Portal RTV Budva/Arhiva

Pored toga, izrazio je nezadovoljstvo zbog otkazanog učešća učenica ove škole na Školskom svjetskom prvenstvu u odbojci koje se održava u Beogradu.

„Mi smo početkom februara poslali dopis i Školskom i Odbojkaškom savezu Crne Gore, sa namjerom da inteziviramo kontakte zarad uspješne komunikacije kako bismo obezbijedili i druga sredstva i taj put mogli da organizujemo na pravi način. Nažalost, odgovor od Odbojkaškog saveza Crne Gore smo čekali mjesec dana, da bi nas na kraju indirektno obavijestili da su oni u međuvremenu planirali neke utakmice upravo u periodu od 19. do 29. aprila“, kazao je Vuković za Polis.


Foto: PrintScreen/RTV Budva, yt

Pored toga, on je pohvalio učenike skole na odličnim rezultatima na takmičenjima znanja, i istakao da je SMŠ „Danilo Kiš“ privela kraju najuspješniju takmičarsku godinu do sada, sa osvojenih šest medalja na Državnom takmičenju u znanju.

„Krunu je dala i ekipa koja se takmičila na Slovenskoj plaži koja je osvojila pehar sveukupnog pobjednika. Osvojili smo prva mjesta iz više disciplina, i to je za nas još jedan dokaz da se radi kvalitetno“, naveo ja Vuković.

Dodao je da je i ponosan na učenika škole Aleksandra Mezejeva, koji je osvojio prvo mjesto na Međunarodnom takmičenju „Kengur bez granica“, na kojem učestvuje na hiljade mladih matematičara.

On se osvrnuo i na radove i poboljšanja u enterijeru škole, i naveo da su trenutno u toku radovi na rekonstrukciji amfiteatara. Takođe, projektom RCF-a previđena je i rekonstrukcija školskog restorana, kao i nabavka nove opreme.

Vuković je dodao da će od nove školske godine učenici koji upisuju sredju školu biti u prilici da pohađaju medicinski smjer u ovoj ustanovi.

M.O.