13-12-2023

SMŠ „Danilo Kiš“ postala dio ambicioznog projekta "Open Future"; Kentera: Glavni cilj razvijanje preduzetničke ideje kod mladih

Javna ustanova Srednja mješovita škola "Danilo Kiš" nedavno je službeno stupila u zajednicu projekta "Open Future". U sklopu ovog važnog koraka, direktor Krsto Vuković je u Novom Sadu potpisao ugovor u ime škole, postajući tako član Upravnog odbora "Open Future". Profesori Pavle Kentera, Dijana Kostović i Nina Medigović izabrani su kao stručni tim koji će predano raditi na implementaciji ovog izuzetno značajnog projekta.

SMŠ „Danilo Kiš“ postala dio ambicioznog projekta

Foto: Portal RTV Budva

"Mi smo na inicijativnom sastanku u Novom Sadu 1. decembra zvanično počeli projekat Open future koji će trajati do 30.12.2025. godine. Na tom sastanku smo dogovorili plan rada, a naš direkotr zajedno sa direktorima iz Osjeka, Sarajeva i Novog Sada potpisao je sporazum o partnerstvu. Koleginice Dijana Kostović, Nina Medigović i ja izabrani smo kao tim koji će raditi na ovome i mi ćemo u narednom periodu sporvoditi projekat u okviru naše škole", istakao je profesor Pavle Kentera gostujući u Jutrom iz Budve.

Kako je kazao, glavni cilj projekta je razvijanje preduzetničke ideje.

"To je projekat koji treba da podstakne preduzetničke ideje kod mladih ljudi. Svjedoci smo da najjača ekonomija počiva na malim preduzećima, ali i da država novim paketom mjera podstiče razvoj startup-ova i investira u preduzetničke ideje, a znamo da i Opština Budva već nekoliko godina sprovodi projekat ženskog preduzetništva i ovo je jedan projekat gdje se djeca podstiču da kreativno razmišljaju, da uzmu sudbinu u svoje ruke i da nakon završetka sopstvenog obrazovanja pokrenu sopstveni posao", kazao je Kentera.

Opširnije u videu:




D.Č.